Επικαιρότητα

Το ISIS απειλεί με επίθεση στο Μπάγερν – Ντόρτμοντ – Galaksias.com

Αυξημένα μέτρα στο Allianz Arena, καθώς το ISIS απειλεί με επίθεση στο Μπάγερν-Ντόρτμοντ -Αυξημένα μέτρα στο Allianz Arena

Η αστυνομία στο Μόναχο της Γερμανίας, ανέπτυξε περισσότερους αστυνομικούς για την ασφάλεια της Allianz Arena κατά τη διάρκεια του αγώνα της Bundesliga μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Μπορούσια Ντόρτμουντ το Σάββατο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Deutsche Welle, η αυξημένη παρουσία ασφαλείας έρχεται μετά την πληροφορία που έλαβε η αστυνομία την Παρασκευή, ότι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν έναν στόχο που είχε τοποθετηθεί σε θεατές έξω από το στάδιο.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις κινδύνου για το παιχνίδι Μπάγερν Μονάχου-Μπορούσια Ντόρτμουντ

Η εικόνα φέρεται να δημιουργήθηκε από την τρομοκρατική ομάδα ISIS-K, παρακλάδι του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους» που εδρεύει στο Αφγανιστάν. Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση του περασμένου Σαββατοκύριακου σε αίθουσα μουσικής έξω από τη Μόσχα.

Εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης του Μονάχου δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, ότι αξιολόγησαν εντατικά τη φωτογραφία το βράδυ της Παρασκευής μαζί με το περιφερειακό τμήμα ποινικών ερευνών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις κινδύνου.

Για ένα παιχνίδι αυτής της σημασίας, κανονικά θα έπρεπε να αναπτυχθούν 300 έως 500 άτομα. «Αυξάνουμε τώρα τον αριθμό αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι αγώνες Μπάγερν-Ντόρτμουντ είναι γνωστοί ως «Der Klassiker», λόγω της μακροχρόνιας αντιπαλότητάς τους για την πρωτοκαθεδρία στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Γερμανία: Τρομοκρατική απειλή σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις

Η Γερμανίδα ΥΠΕΣ Νάνσι Φέιζερ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Γερμανία θα εισαγάγει προσωρινούς ελέγχους σε όλα τα σύνορά της για το Euro 2024 στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα.

Το EURO ξεκινά στις 14 Ιουνίου στο Μόναχο και ολοκληρώνεται με τον τελικό στο Βερολίνο ένα μήνα αργότερα.

Ακόμη και πριν από την επίθεση στη Μόσχα, η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν να αναπτύξουν προσωπικό ασφαλείας για την ενίσχυση της ασφάλειας στις χώρες της άλλης χώρας κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button