Κόσμος

Ακύρωσε ταξίδι στην Ουάσινγκτον λόγω της αποχής των ΗΠΑ στο ψήφισμα για τη Γάζα – Galaksias.com

Ακύρωσε την αναχώρηση της ισραηλινής αντιπροσωπείας για την Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τον υπουργό Ρον Ντερμέρ και τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Τζάτσι Χανέγκμπι, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, μετά την στάση αποχής των ΗΠΑ στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός,

Ο Νετανιάχου είχε προειδοποιήσει, εάν οι ΗΠΑ δεν ασκούσαν βέτο στο ψήφισμα.

Η αντιπροσωπεία, που αρχικά ταξίδευε στις ΗΠΑ μετά από πρόσκληση του Λευκού Οίκου του προέδρου Τζο Μπάιντεν, επρόκειτο να συναντηθεί με αξιωματούχους των ΗΠΑ σχετικά με την προγραμματισμένη εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Γάζας και το τελευταίο μεγάλο αστικό κέντρο ανέγγιχτο από την χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού.

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα, σε δήλωση του το Γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ βλάπτουν την πολεμική προσπάθεια και επιχειρούν να απελευθερώσουν τους ομήρους με την απόφαση».

Παράλληλα χαρακτηρίζει την απόφαση ως «μια ξεκάθαρη οπισθοχώρηση από την συνεπή θέση των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας από την αρχή του πολέμου». Προστίθεται επίσης ότι πρόκειται για απόφαση που «δίνει ελπίδα στη Χαμάς ότι η διεθνής πίεση θα της επιτρέψει να επιτύχει κατάπαυση του πυρός χωρίς να απελευθερώσει τους ομήρους».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button