ΕνημέρωσηΠολιτική

«Ενεργοποιείται» το FIFA Series με φιλικά Εθνικών Ομάδων απ’ όλο τον κόσμο

Η FIFA θα εγκαινιάσει μια νέα σειρά φιλικών αγώνων σε μία χώρα, κατά τη διάρκεια της διεθνούς περιόδου που θα ονομάζεται FIFA Series, μέσα από ένα «πιλοτικό» πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει σε τέσσερις χώρες τον επόμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (26/2) η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Μολονότι δεν περιλαμβάνονται τρόπαια ή χρηματικά έπαθλα, η σειρά των εν λόγω φιλικών αγώνων έχει σχεδιαστεί για να ωφελήσει τις Εθνικές Ομάδες, που δεν έχουν την ευκαιρία να παίξουν με αντιπάλους από άλλες συνομοσπονδίες, με τη FIFA να καλύπτει όλα τα έξοδα ταξιδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έναρξη του FIFA Series θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 26 Μαρτίου σε τέσσερις τοποθεσίες, τη Σαουδική Αραβία, την Αλγερία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Σρι Λάνκα.

Τέσσερις ομάδες θα έχουν έδρα σε μία τοποθεσία και θα παίξουν από δύο αγώνες η καθεμία.

«Ορισμένες χώρες δεν έπαιξαν ποτέ με ομάδες εκτός των συνομοσπονδιών τους», τόνισε ο Έλχαν Μαμάντοφ, Διευθυντής Περιφερειακών Ενώσεων Μελών της FIFA για την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει δύο ομίλους, αν και οι ίδιοι οι γηπεδούχοι δεν θα συμμετέχουν στους αγώνες.

«Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο (το 2026) θα έχει 48 ομάδες που σημαίνει ότι μπορεί να έχει πολλές ομοσπονδίες μέλη που δεν έπαιξαν ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε ο Κένι Ζαν-Μαρι, Διευθυντής των συνομοσπονδιών-μελών της FIFA.

Ο Μαμάντοφ απ’ την πλευρά του τόνισε ότι επί του παρόντος στα κεντρικά της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, εργάζονται για τον καθορισμό συμφωνιών τηλεοπτικής μετάδοσης για τη σειρά των φιλικών, ενώ θα κοιτάξουν επίσης για ροή αγώνων στην πλατφόρμα FIFA+.

Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν διαφωνίες με τις συνομοσπονδίες σχετικά με τον προγραμματισμό αυτών των τουρνουά, καθώς παίζονταν κατά τη διάρκεια του σχετικού διεθνούς διαλείμματος.

Η δε επόμενη έκδοση, που θα πραγματοποιηθεί το 2026, θα μπορούσε να γίνει με τη συμμετοχή ακόμη μεγαλύτερων ομάδων.

«Ξεκινήσαμε συζητήσεις με ομάδες υψηλού επιπέδου και ελπίζουν να παίξουν και μάλιστα να φιλοξενήσουν την επόμενη έκδοση τον Μάρτιο του 2026. Υπάρχει ενδιαφέρον για τη φιλοξενία του τουρνουά», είπε ο Μαμάντοφ.

FIFA SERIES- ΜΑΡΤΙΟΣ 2024

ΑΛΓΕΡΙΑ

Ομάδες: Αλγερία, Βολιβία, Ανδόρα, Νότια Αφρική

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Ομάδες: Αζερμπαϊτζάν, Μογγολία, Τανζανία, Βουλγαρία

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Ομάδες: Σρι Λάνκα, Παπούα Νέα Γουινέα, Μπουτάν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Όμιλος Α: Κάβο Βέρντε, Ισημερινή Γουινέα, Γουιάνα, Καμπότζη

Ομάδα Β: Γουινέα, Βανουάτου, Βερμούδες, Μπρουνέι

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button