ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Σκεπτικοί οι Έλληνες απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο σκεπτικισμός είναι το κυρίαρχο συναίσθημα των Ελλήνων απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη με την βασική ανησυχία να εστιάζεται στο τι θα συμβεί αν βρεθεί σε «λάθος χέρια».

Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα από έρευνα της Focus Bari που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2021, στο πλαίσιο αντίστοιχης έρευνας που πραγματοποίησε το δίκτυο YouGov σε άλλες 17 χώρες, οι πολίτες των οποίων, επίσης, δείχνουν να είναι σκεπτικοί απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα, η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1001 ατόμων, έδειξε ότι η έννοια της τεχνητής νοημοσύνης προκαλεί σκεπτικισμό/αμφιβολία στο 48% των πολιτών με το 32% να δηλώνει πάντως θετικό απέναντι στο ΑΙ και το 20% να εκφράζει αρνητικά συναισθήματα. Το ποσοστό που παρατηρείται στην Ελλάδα είναι το υψηλότερο μεταξύ των 18 χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα και στις οποίες περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Κίνα, οι περισσότερες από τις μεγάλες χώρες της δυτικής Ευρώπης καθώς επίσης και χώρες από τη Λατινική Αμερική αλλά και την νοτιοανατολική Ασία.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger