Επικαιρότητα

Η οργανωμένη κοινωνία οφείλει και πρέπει να βρει τον τρόπο να αντισταθεί, με κάθε μέσο! – Galaksias.com

«Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούν ότι ο εκφοβισμός περιορίζεται μόνο στα παιδιά σχολικής ηλικίας, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι συναντάται σε παρόμοιο βαθμό, τόσο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και στους χώρους εργασίας.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της σημερινής Πανελλήνιας Ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού διαφαίνεται πιο έντονα από ποτέ ότι πρόκειται για ένα πολυσύνθετο φαινόμενο, το οποίο χρήζει επισταμένης έρευνας αναφορικά με τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του.

Σε πολλές περιπτώσεις η ενημέρωση των γονέων δεν αρκεί. Απαιτείται πολυεπίπεδη συνεργασία των σχολικών μονάδων και των οικογενειών, λαμβάνοντας υπόψη και το σύνολο της μαθητικής κοινότητας, ανεξαρτήτως αν βιώνουν σχολικό εκφοβισμό ή εκφοβίζουν, αν αποτελούν τα θύματα ή τους θύτες.

Το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ» πρέπει να βρίσκει πάντα πρόσφορο έδαφος μετάδοσης προς πάσα κατεύθυνση καθώς ο εκφοβισμός όχι μόνο επηρεάζει την εκπαιδευτική εμπειρία των παιδιών, αλλά μπορεί επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Η ενδοσχολική βία, λοιπόν, δε θα πρέπει να θεωρείται μόνο ένα φαινόμενων των ημερών. Η σχέση της κοινωνίας και των φαινομένων βίας στις σχολικές μονάδες είναι αμφίδρομη και για τον λόγο αυτό η οργανωμένη κοινωνία οφείλει και πρέπει να βρει τον τρόπο να αντισταθεί, με κάθε μέσο.

Ενώνοντας τις δυνάμεις και τις φωνές των εμπλεκόμενων μερών ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά, κατά του εκφοβισμού και της βίας».

Θεόδωρος Μουριάδης
Δήμαρχος Καβάλας

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button