Κόσμος

Πρεμιέρα με νίκη για την εθνική, 11-6 τη Γαλλία – Galaksias.com

Νικηφόρα ξεκίνησε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα. Αν και δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιξε όσο χρειαζόταν για να ξεπεράσει με 11-6 το εμπόδιο της Γαλλίας και να μπει με το… δεξί στον Β΄ όμιλο της διοργάνωσης

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 3-0 στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια έμεινε «άσφαιρη» για έξι λεπτά και οι Γαλλίδες, βρίσκοντας κάποιες λύσεις από την περιφέρεια, μείωσαν σε 3-2. Η καλή άμυνα, ιδιαίτερα στην παίκτρια λιγότερο, επέτρεψε στην εθνική να διατηρήσει το προβάδισμα και να ανακτήσει διαφορά τριών τερμάτων (5-2), λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο. Οι «τρικολόρ» κατάφεραν να ακολουθήσουν στο σκορ ως τα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά σταδιακά ξέμειναν από δυνάμεις και η «γαλανόλευκη» αύξησε τη διαφορά μέχρι το +6 και εξασφάλισε χωρίς άγχος τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επόμενος αγώνας της εθνικής είναι την Τρίτη (6/2, 18:00) απέναντι στην πολύ ισχυρή Ισπανία, στο ματς που θα κρίνει πιθανότατα της πρωτιά στον Β΄ όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

 

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 4-2, 2-1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Πάτρα, Νίνου 2, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη 1, Τριχά

Γαλλία (Τεό Λοράντος): Ρικρόου, Αντρές, Ερτό 1, Μπουλούκμπατσι 1, Γκιγέ 2, Χέρτζκα 1, Νταλιέν, Μπατί, Βερνού 1, Ρασπό, Ντολ, Μαρτινό-Περέ, Χάρντι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button