Κόσμος

Ευνοϊκή στην ιδέα να διοριστεί Ευρωπαίος επίτροπος Άμυνας – Galaksias.com

Θετικά διακείμενη στην ιδέα να διοριστεί ένας επίτροπος Άμυνας είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημείωσε την Πέμπτη (15/2) εκπρόσωπος της Κομισιόν, σε μια προσπάθεια η ΕΕ να ενισχύσει  τις στρατιωτικές δυνατότητές της στη «σκιά» του πολέμου στην Ουκρανία και τη Γάζα. 

Μια τέτοια απόφαση μπορεί να ληφθεί, όμως, μετά την συγκρότηση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα αναδειχθεί μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Εναπόκειται στον επικεφαλής αυτής της Επιτροπής να αποφασίσει τη σύνθεση του σώματος και τους συγκεκριμένους ρόλους» που θα πρέπει να κατανεμηθούν, υπενθύμισε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν υποδέχεται θετικά, πολύ θετικά αυτή την ιδέα» να υπάρξει ένας επίτροπος αφιερωμένος στην Άμυνα, καθώς δεν υφίσταται μέχρι τώρα τέτοια συγκεκριμένη θέση, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται «απλώς για ένα σχόλιο εκ μέρους της».

Πιθανό να διεκδικήσει δεύτερη θητεία η φον ντερ Λάιεν

Σύμφωνα με ένα συντηρητικό γερμανό αξιωματούχο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενδέχεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα (18/2) ότι πρόκειται να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία.

Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν είναι αυτή τη στιγμή αρμόδιος για την αμυντική βιομηχανία, την οποία προσπαθεί να ενισχύσει μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button