ΑθλητικάΕνημέρωση

Πέθανε ο Κουρτ Χάμριν, θρύλος του Σουηδικού ποδοσφαίρου – Galaksias Portal News

Ο Κουρτ Χάμριν, θρύλος του Σουηδικού ποδοσφαίρου και πρώτος σκόρερ στην Φιορεντίνα, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, όπως έγινε γνωστό από την ομοσπονδία της χώρας.

Ο Κουρτ Χάμριν, γνωστός με το παρατσούκλι «Little Bird» για την ταχύτητά του και τη δεξιοτεχνία του, βοήθησε τη Σουηδία να φτάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1958 με τέσσερα γκολ στο τουρνουά και ήταν ο τελευταίος παίκτης που επέζησε από τον τελικό, τον οποίο η Σουηδία έχασε με 5-2 από τη Βραζιλία του Πελέ.

«Ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα του σουηδικού ποδοσφαίρου έφυγε από κοντά μας. Αναπαύσου εν ειρήνη Κουρτ Χάμριν», ανέφερε η Σουηδική ομοσπονδία.

«Ήταν ένας θρύλος τόσο στην ΑΙΚ όσο και στη Φιορεντίνα για τις προσπάθειές του στους συλλόγους. Σε ευχαριστούμε Κουρτ για όλες τις μπλε και κίτρινες αναμνήσεις που έχεις συμμετάσχει για τόσους πολλούς, αναπαύσου εν ειρήνη.»

Ο Χάμριν ξεκίνησε την καριέρα του στην AIK στη Σουηδία, αλλά μνημονεύεται περισσότερο για τον χρόνο που πέρασε στη Serie A της Ιταλίας σε Γιουβέντους, Πάντοβα, Φιορεντίνα, Μίλαν και Νάπολι, και είναι ένατος στη λίστα με τους σκόρερ όλων των εποχών του πρωταθλήματος με 190 γκολ.
Πέρασε οκτώ σεζόν στη Φιορεντίνα, βοηθώντας την να κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1961, το μοναδικό της σημαντικό ευρωπαϊκό τρόπαιο, και είναι ο σκόρερ του συλλόγου με 208 γκολ.
Αν και ο Χάμριν αργότερα έπαιξε για τη Μίλαν, κερδίζοντας το Scudetto και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών, και τελείωσε την καριέρα του πίσω στη Σουηδία, επέστρεψε στη Φλωρεντία για να ζήσει με την οικογένειά του, όπου πέθανε στο σπίτι του στην πόλη που τον λάτρευε.

To άρθρο Πέθανε ο Κουρτ Χάμριν, θρύλος του Σουηδικού ποδοσφαίρου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button