Επικαιρότητα

Ανοίγουν πάνω από 12.000 θέσεις στο δημόσιο το 2024 – Galaksias.com

Οι διαγωνισμοί αυτοί αφορούν προσλήψεις προσωπικού με σειρά προτεραιότητας, δηλαδή, με το σύστημα μοριοδότησης που ακολουθεί το ΑΣΕΠ

Στον προγραμματισμό του ΑΣΕΠ συμπεριλαμβάνονται 12.351 μόνιμες προσλήψεις το 2024, με οκτώ «Κ» διαγωνισμούς και 7.151 μόνιμες θέσεις σε όλο το δημόσιο.

Οι διαγωνισμοί αυτοί αφορούν προσλήψεις προσωπικού με σειρά προτεραιότητας, δηλαδή, με το σύστημα μοριοδότησης που ακολουθεί το ΑΣΕΠ.

Παράλληλα, στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και τρεις προκηρύξεις που θα απευθύνονται αποκλειστικά στους επιτυχόντες του πρώτου πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού. Στο «τραπέζι» του ΑΣΕΠ υπάρχουν τρεις διαγωνισμοί με περίπου 5.200 θέσεις σε όλοι το δημόσιο. 

Δείτε αναλυτικά:

Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός

Όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ εντός του 2024 θα εκδοθούν τρεις προκηρύξεις με 5.200 θέσεις για τους επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Στις προκηρύξεις αυτές θα υπάρχουν 3.500 θέσεις για απόφοιτους ΠΕ και 1.500 θέσεις για απόφοιτους ΤΕ, ενώ αναμένεται και ένας διαγωνισμός «σφήνα» με περίπου 200 σκόρπιες θέσεις στο δημόσιο.

Οι προκηρύξεις αυτές θα έχουν αριθμούς 1ΓΒ/2024, 2ΓΒ/2024 και 3ΓΒ/2024 και θα απευθύνονται, αντίστοιχα, σε Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ), απόφοιτους Τεχνολογικής (ΤΕ) και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ). 

Δημοτική Αστυνομία

Εκδόθηκε το ΦΕΚ με την πολυαναμενόμενη 1Κ/2024 προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία προβλέπει την πλήρωση 1.213 θέσεων μόνιμου προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία. Στην προκήρυξη μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι 1.213 κατανέμονται σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας (δείτε ΕΔΩ την κατανομή ανά περιφέρεια).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 και ώρα 08:00 και λήγει την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:00.

Επιμελητήρια και κρίσιμοι φορείς

Σε στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 131 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές, Επιμελητήρια και κρίσιμους φορείς του Δημοσίου. 

Η εν λόγω προκήρυξη, σύμφωνα με έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής που έχει στην κατοχή του το proson.gr, αναμένεται να σταλεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στους αρμόδιους φορείς, ώστε να υπογραφεί η συμφωνία και να προχωρήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού στην δημοσίευσή της.

ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε.

Όπως αποκάλυψε, με αποκλειστικό ρεπορτάζ το proson.gr, στον προγραμματισμό του ΑΣΕΠ προστέθηκε ένας ακόμα διαγωνισμός που αφορά μόνιμες προσλήψεις στην Εταιρεία «Διαχειριστής ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης Α.Ε.», η οποία λειτουργεί υπό τη «σκέπη» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το proson.gr, η νέα προκήρυξη θα προβλέπει την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 31 θέσεων, προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. Στην προκήρυξη για τη ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του proson.gr, απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Νοσοκομεία

Στο «τραπέζι» του ΑΣΕΠ βρίσκεται και επισήμως ο επόμενος μεγάλος διαγωνισμός για τα νοσοκομεία, στον οποία θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η νέα προκήρυξη για τα νοσοκομεία θα περιέχει 817 θέσεις εργασίας, τις οποίες θα μπορούν να διεκδικήσουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΑΣΕΠ έχει έτοιμοι το προσχέδιο του διαγωνισμού και το έχει αποστείλει στο υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι αυτό που θα δώσει το τελικό «οκ» για την έναρξη της διαδικασίας και την αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο. 

Οι 817 προσλήψεις στα νοσοκομεία θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με σύστημα μοριοδότησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω προκήρυξη θα μοριοδοτείται και η ειδική εμπειρία των υποψηφίων, καθώς στόχος του υπουργείο είναι να δοθεί προτεραιότητα σε όσους υπηρέτησαν στα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας του Covid-19. Αποτελεί εξάλλου δέσμευση της κυβέρνησης, ήδη από το 2020 και το 2021, η μονιμοποίηση όσων στήριξαν το ΕΣΥ. 

Τράπεζα της Ελλάδος

Στον διαγωνισμό για την τράπεζα στης Ελλάδος θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Να σημειωθεί ότι οι 59 μόνιμες προλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με το σύστημα μοριοδότησης που φέρουν οι προκηρύξεις «Κ» του ΑΣΕΠ. 

Απόφοιτοι ΔΕ και ΥΕ

Σπάει στα δύο η μεγάλη προκήρυξη του δημοσίου που, όπως έχει γράψει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το proson.gr, προβλέπει την πρόσληψη 3.700 αποφοίτων γυμνασίου και λυκείου. Να σημειωθεί ότι πηγές του ΑΣΕΠ επισήμαναν στο proson.gr πως κρίθηκε αναγκαίο να «σπάσει» στα δύο η προκήρυξη των ΔΕ και ΥΕ, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα με τον συνωστισμό των υποψηφίων. 

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν πηγές στο proson.gr, το «κόψιμο» των 3.700 θέσεων θα γίνει ως εξής:

  • Μία προκήρυξη με 1.850 θέσεις ΔΕ
  • Μία προκήρυξη με 1.850 θέσεις ΥΕ

Η προκήρυξη για τους απόφοιτους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα τρέξει σε μεταγενέστερο χρόνο.

ΑμεΑ

Τέλος, θα βγει και προκήρυξη με 1.200 θέσεις που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Στην προκήρυξη αυτή δεν ξεκαθάρισε ποιες ειδικότητες θα ζητούνται καθώς και να θα πρόκειται για νέο διαγωνισμό ή θα καλύψει τις θέσεις των ΑμεΑ που έχουν προβλεφθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς.

Πηγή: proson.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button