ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Κλείνει 1.000 πρατήρια καυσίμων για να ανοίξει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Royal Dutch Shell, κοινώς γνωστή ως Shell, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πρατηρίων καυσίμου στον πλανήτη (46.000) και μόλις ανακοίνωσε πως μπαίνει σταδιακά στον χώρο της ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία μέχρι το τέλος του 2025, σχεδιάζει να κλείσει 1.000 πρατήρια βενζίνης, που αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 3% του συνόλου, ώστε να ανοίξει σταθμούς φόρτισης. Παρά τον σχετικά μικρό αριθμό, η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο αναφέρει ότι η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για δημόσιους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

“Συνολικά, σχεδιάζουμε να εκποιήσουμε περίπου 500 χώρους που ανήκουν στη Shell (συμπεριλαμβανομένων των κοινοπραξιών) ετησίως το 2024 και άλλους 500 το 2025”. Έτσι αναφέρεται στο έγγραφο της Στρατηγικής Ενεργειακής Μετάβασης 2024 της εταιρίας.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πού βρίσκονται τα σημεία λιανικής πώλησης που κλείνει. Ωστόσο, προσέφερε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους της για τους σταθμούς φόρτισης EV. Το 2023, η εταιρεία διέθετε 54.000 σημεία φόρτισης παγκοσμίως. Ελπίζει να τα αυξήσει σε 70.000 το 2025 και σε 200.000 μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για άλλη μια φορά, η εταιρεία δεν διευκρίνισε τις τοποθεσίες των νέων σταθμών φόρτισης. Επί του παρόντος, η πλειονότητα των σταθμών της βρίσκεται στην Κίνα. Η Ευρώπη αποτελεί μια άλλη σημαντική αγορά, ενώ μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των σταθμών της βρίσκεται στην Αμερική.

Το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έχει αυξηθεί από λιγότερο από 3% το 2018 σε 18% το 2023″, δήλωσε η εταιρεία. “Η ταχύτερη ανάπτυξη παρατηρείται στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, ακολουθούμενη από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button