Auto Moto

Το SU7 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της ιδιαίτερα φιλοδοξης Xiaomi

Ο κολοσσός των ηλεκτρονικών Xiaomi, που από πολλούς ονομάζεται και Apple της Kίνας παρουσίασε ήδη το πρώτο της αυτοκίνητο. Τη στιγμή που η… Apple μετά από μια προσπάθεια 10 και πλέον ετών εγκαταλείπει στην ουσία την προσπάθεια.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi λοιπόν είναι το SU7, που αν κάτι σαν θυμίζει δεν είναι ιδέα σας μιας και παραπέμπει στην εμφάνιση της ηλεκτρικής Porsche, της Taycan.

Πέρα από την εμφάνισή του το SU7 έχει να επιδείξει τόσο ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και πολύ καλή τιμή.

Έτσι λοιπόν οι διαθέσιμες εκδόσεις του είναι τρεις, με την κορυφαία να έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 663 ίππους. Η μπαταρία των 101 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 800 χιλιομέτρων, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ ώρα να ολοκληρώνεται σε 2,78 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα.

XIAOMI-SU7-(6).jpg

Το SU7 πωλείται στην Κίνα από 27.700 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως είναι πιο φθηνό από το πιο μικρό Tesla Model 3 κατά 3.000 ευρώ.

Όλα αυτά είχαν σα συνέπεια μέσα στα πρώτα 30 λεπτά της διάθεσης του SU7 η Xiaomi δέχθηκε 50.000 παραγγελίες.

XIAOMI-SU7-(2).jpg

Ο στόχος πάντως της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας είναι μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες να έχει καθιερωθεί μέσα στους πέντε πιο μεγάλους κατασκευαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button