Κόσμος

«Το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα» – Galaksias.com

Τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε υποδέχθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συζήτησε τις προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο άνδρες συζήτησαν «θέματα σχετικά με τις επιθέσεις του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, ιδιαίτερα τη Γάζα, τι πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η επαρκής παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και μια δίκαιη και διαρκής ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία συνεχίζει τις διπλωματικές της προσπάθειες για να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην καταπίεση των Παλαιστινίων» και ότι τονίζεται με κάθε ευκαιρία «η ανάγκη τερματισμού της βαρβαρότητας και επείγουσας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός».

Από τη συνάντηση ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον Ισμαήλ Χανίγιε, 20 Απριλίου 2024

(Turkish Presidency via AP)

Ερντογάν: Το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για την καταπίεση στους Παλαιστίνιους

Ο Τούρκος πρόεδρος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «μια ημέρα το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για την καταπίεση που ασκεί στους Παλαιστίνιους» και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει «να εξηγεί τις σφαγές στη Γάζα από κάθε άποψη».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για τη δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης, το οποίο είναι το ”κλειδί” για την περιφερειακή ειρήνη, ώστε να επέλθει μόνιμη ειρήνη στην περιοχή».

Τέλος, επισημάνε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους Παλαιστίνιους να ενεργούν ενωμένοι και πως η ισχυρότερη απάντηση στο Ισραήλ θα έρθει μέσω ακεραιότητας, στον δρόμο προς τη νίκη.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button