Επικαιρότητα

«Δε θα αφήσουμε χωρίς πρόσβαση το Νότιο Πήλιο επειδή καθυστερεί το Υπουργείο Υποδομών» – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

«Δεν νοείται το Πήλιο να χάσει την φετινή τουριστική περίοδο. Η γέφυρα στο Μπελεγρίνο εξυπηρετεί όλo τo Πήλιο. Εάν μέχρι τον Φεβρουάριο δεν ξεκινήσει το έργο, δεν μπει δηλαδή Ανάδοχος Εταιρεία, θα προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε με την Περιφέρεια ώστε να κατασκευάσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου τη γέφυρα. Δεν θ’ αφήσουμε χωρίς πρόσβαση ολόκληρο τον Δήμο.»

Τάδε έφη ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, σε παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή, ο οποίος αφενός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καθυστερήσεις των έργων και αφετέρου προτίθεται να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι αποκαταστάσεις των ζημιών από τις θεομηνίες «Daniel» και «Εlias».

«Δε νοείται να μείνουμε άπραγοι. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά. Είμαστε τουριστικός προορισμός επιπέδου. Δε νοείται να μη γίνουν άμεσα παρεμβάσεις στο Οδικό Δίκτυο για την προσβασιμότητα των επισκεπτών και την εξυπηρέτηση των Δημοτών, με ασφάλεια. Πρέπει να δρομολογηθούν εξελίξεις άμεσα, το αργότερο μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.»

«Είναι στην αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών να πράξει τα δέοντα. Εάν λάβουμε χρηματοδότηση, μπορούμε εμείς ως Δήμος να προχωρήσουμε άμεσα στις αποκαταστάσεις» επισημαίνει ο Μιχ. Μιτζικός

«Όσον αφορά το παραλιακό μέτωπο εκκρεμεί η οριοθέτηση των χειμάρρων και η ανέλκυση των κατεστραμμένων οχημάτων, τα οποία είναι ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και για τα οποία έχουμε λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει άμεσα.»

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη για όλα τα άμεσα και ζωτικής σημασίας έργα για το Νότιο Πήλιο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Δεν θα αφήσουμε τη Λύρη, τα Ποτιστικά, τον Πλατανιά, τον Κατηγιώργη χωρίς προσβασιμότητα. Πρέπει να θεσμοθετηθεί ένα ευέλικτο Νομικό Πλαίσιο για να προχωρήσουν άμεσα και με γρήγορες διαδικασίες οι αποκαταστάσεις» τονίζει ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Σημειώνεται πως το ποσό αποκατάστασης των καταστροφών σε υποδομές που υπέστη ο Δήμος Νοτίου Πηλίου από τις θεομηνίες «Daniel» και «Elias» ανέρχεται σε πάνω από 20 εκ. ευρώ.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button