ΕνημέρωσηΠολιτική

Ένταση και επεισόδια σε φοιτητική συνέλευση στα Γιάννενα – Galaksias Portal News

Επεισόδια και ένταση επικράτησε τη Δευτέρα (4/3) στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια φοιτητικής συνέλευσης, που διοργάνωσε ο σύλλογος του ΣΕΥ, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα τους (ανάμεσα στα οποία ταυτοποιήθηκαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων) εισέβαλαν διαλύοντας την πόρτα, ώστε να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και να διαλύσουν την συνάθροιση του ΦΣ. .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – Στα Γιάννενα οι τραμπούκοι της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ επιτίθονται στους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Φοιτητές/τριες του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΥ στα Γιάννενα (Τμήματα Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Πρώιμης Αγωγής και Φροντίδας) μας έστειλαν την παρακάτω καταγγελία μαζί με το οπτικοακουστικό υλικό της επίθεσης.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου χωρίς ωστόσο να συμπληρωθεί η απαιτούμενη απαρτία. Μετά από την συζήτηση των φοιτητών, θα πραγματοποιούνταν συζήτηση του Διοικητικού Συμβούλιου ώστε να καλέσει σε εξ’ αναβολής Γενική Συνέλευση τις επόμενες ημέρες. Η ΓΣ τελικώς ορίστηκε στις 5/3 στις 15:00, ωστόσο τα μέλη της ΔΑΠ στο ΔΣ που είχαν στην κατοχή τους τα πρακτικά και τη σφραγίδα, αρνήθηκαν να σφραγίσουν την απόφαση. Εκείνη τη στιγμή ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα τους (ανάμεσα στα οποία ταυτοποιήθηκαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων) εισέβαλαν διαλύοντας την πόρτα, ώστε να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και να διαλύσουν την συνάθροιση του ΦΣ.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως βλέπετε και παρακάτω, σαν γνήσιοι τραμπούκοι, κρατούσαν σιδεριές, ενώ όταν αντιλήφθηκαν ότι βιντεοσκοπούνται από τους φοιτητές, τράπηκαν σε φυγή με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα.

Σαφώς κάτι τέτοιο δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες σχολές. Η κυβέρνηση θρέφει τους απόγονους του Καλαμπόκα που το 1991 επιτέθηκε με τη συμμορία της ΟΝΝΕΔ στην κατάληψη του σχολείου στην Πάτρα, δολοφονώντας τελικά τον αγωνιστή καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα. Η κυβέρνηση θέλει, ειδικά αυτήν την εβδομάδα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο, να σπάσει το κλίμα αγώνα στα πανεπιστήμια. Είναι γελασμένοι. Η νεολαία δεν φοβάται. Οι φοιτητές από όλη την Ελλάδα, θα κατέβουν στην Αθήνα την Παρασκευή 8 Μάρτη στη διαδήλωση. Οι Γενικές Συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν και όλες οι σχολές σε όλα τα πανεπιστήμια θα κλείσουν!».

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button