Επικαιρότητα

Έλεγχος και ρύθμιση βηματοδοτών και απινιδωτών στο νοσοκομείο Μυτιλήνης (βίντεο)

Η Καρδιολογική κλινική του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, μετά από την εκπαίδευση ιατρού καρδιολόγου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ξεκίνησε κατά τα πρότυπα των Νοσοκομειακών Μονάδων της Ηπειρωτικής Ελλάδας, τον έλεγχο και την ρύθμιση στους φέροντες βηματοδοτικών και απινιδωτικών συσκευών.

Σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε η παρακολούθηση βηματοδοτών στους κατοίκους του νησιού που φέρουν βηματοδοτική συσκευή συγκεκριμένης εταιρείας και πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες όταν παραληφθούν οι αντίστοιχες συσκευές τους.

Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης έγινε ενεργοποίηση της λειτουργίας του συστήματος Heart Connect το οποίο είναι εγκεκριμένο για χρήση και διαθέσιμο σε πλήθος νοσοκομειακών μονάδων στην Ευρώπη και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα λειτουργήσει για πρώτη φόρα στο Νοσοκομείο του νησιού.

Τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου λογισμικού είναι αδιαμφισβήτητα για νησιωτικές περιοχές, δεδομένου ότι επιτρέπει την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών που φέρουν βηματοδοτικές συσκευές σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους σε μεγάλα αστικά κέντρα.

“Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας” δήλωσαν μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης, ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής Παναγιώτης Ανδρόνικος και ο επεβματικός καρδιολόγος Αναστάσιος Μίλκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button