Τρόπος Ζωής

Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό σε ηλικία 98 ετών – Galaksias Portal News

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών η ηθοποιός Καλή Καλό, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα (08.03.2024) ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ηθοποιός Καλή Καλό που ζούσε τα τελευταία χρόνια σε γηροκομείο, έζησε μια πολυτάραχη ζωή όπως έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας σε ανάρτητή του στα σοσιαλ μίντια. Ο βουλευτής και πρόεδρος του ΣΕΗ, αποχαιρέτησε την καλή του φίλη και παράλληλα ευχαρίστησε το προσωπικό του οίκου ευγηρίας “για όλο το κοινωνικό έργο που επιτελούν”.

Αναλυτικά το post του Σπύρου Μπιμπίλα:

«Εφυγε πριν λίγο, απο κοντά μας, σημερα που ειναι η μερα της γυναικας, η υπέροχη Καλή Καλό η πρωταγωνίστρια της επιθεώρησης των δεκαετιών ’40’ 50 ’60 με την τόσο πολυτάραχη ζωή σημαδεμένη από συγκλονιστικά γεγονότα όπως η ίδια αναφέρει στην αυτοβιογραφία της “όσα πήρε ο άνεμος”», έγραψε αρχικά ο βουλευτής και πρόεδρος του ΣΕΗ. 

«Με κοινωνικούς αγώνες, με εντονη συνδικαλιστική δράση στο σωματειο των ηθοποιών και στο Τασεη… Το τελευταιο δεκαμηνο με ενεργειες του ΤΑΣΕΗ κι εμου προσωπικά που με τιμησε με την φιλία της μεταφέρθηκε στο γηροκομείο αθηνών όπου ολο το  προσωπικό την περιποιήθηκε απο την πρωτη στιγμή  με  πολλη αγάπη και φροντίδα και για αυτό τους ευχαριστούμε θερμά μέσα από την καρδιά μας για όλο το κοινωνικό έργο που επιτελούν με τόση ευθύνη.. Καλό ταξίδι γλυκειά Καλή μου…» έγραψε σχετικά.

Η καταξιωμένη θεατρική ηθοποιός που έγινε γνωστή με το ψευδώνυμο Καλή Καλό -το πραγματικό της όνομα ήταν Καλλιόπη Δαμβέργη– γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου του 1926 και είχε καταγωγή από το Ρέθυμνο. 

 

Τα πρώτα χρόνια στο θεατρικό σανίδι

Η πρώτη παρουσία της Καλής σε θεατρική παράσταση ήταν σε ηλικία μόλις τριών ετών, στη Δασκαλίτσα του Ντάριο Νικκοντέμι, μετά από απόφαση της Μαρίκας Κοτοπούλη, στο θέατρο της οποίας έπαιζε η μητέρα της. Ο πρώτος πραγματικός της ρόλος όμως ήταν σε ηλικία 5 ετών, ειδικά γραμμένος για αυτή από τον Σπύρο Μελά στο έργο του Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται, όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία παίζοντας δίπλα στον Βασίλη Λογοθετίδη και στο ζεύγος Μουσούρη στο θέατρο Αλίκη. Τόση ήταν η επιτυχία, ώστε ο Αττίκ έστειλε τον διευθυντή της Μάντρας του, Χρ. Δημητρόπουλο, να ζητήσει από τη μητέρα της συνεργασία. Και όταν αυτή έδωσε τη συγκατάθεσή της, εκείνος έγραψε της Μπέμπας τραγούδια και παρλάτες, τη δίδαξε ηθοποιία, της έδωσε το ψευδώνυμο «Καλή Καλό» και την εμφάνισε σε παραστάσεις του.

Οι τρεις γάμοι

Η ηθοποιός πραγματοποίησε τρεις γάμους: Τον πρώτο ανήλικη, το 1945, με τον φοιτητή τότε της Σχολής Ικάρων Γιώργο Μαμαλάκη, που σκοτώθηκε ένα έτος αργότερα, προτού γεννηθεί η κόρη τους Γιούλη. Το 1957 παντρεύτηκε τον Δημήτρη Βαλμά, τον οποίο είχε γνωρίσει σε περιοδεία στη Σύρο, και με τον οποίο έζησαν στη Θεσσαλονίκη. το Στρατιωτικό Θέατρο φέρει το όνομά της). Από το 1959 έως το 1979 ήταν παντρεμένη με τον πλοίαρχο Κώστα Καρανικόλα, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Χρήστο.

Η τραγική απώλεια του γιου της

Σε ηλικία 13 ετών ο Χρήστος τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη σε πείραμα χημείας και, παρότι η μητέρα του ξόδεψε όλη της την περιουσία για να θεραπευθεί, απεβίωσε το 1988, σε ηλικία 27 ετών. Για χρόνια μετά την απώλεια του γιου της, η ηθοποιός είχε αποτραβηχτεί στην Αστυπάλαια.

Πριν από μερικά χρόνια έγινε γνωστό ότι κρατούσε σε μπαούλο στο σπίτι της στην Άνω Κυψέλη τα οστά του γιου της.

To άρθρο Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό σε ηλικία 98 ετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button