Υγεία & Διατροφή

Η διάθεση επηρεάζει τη φλεγμονή στο έντερο – Τι δείχνει νέα έρευνα – Galaksias Portal News

Η διάθεση παίζει σημαντικό ρόλο στη νόσο του Crohn διαπιστώνει έρευνα του King’s College του Λονδίνου, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «eBiomedicine» του ομίλου «The Lancet».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα για τη νόσο του Crohn οι παρεμβάσεις που βελτιώνουν τη διάθεση μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα φλεγμονής σε άτομα με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου κατά 18%, σε σύγκριση με την απουσία παρέμβασης στη διάθεση. 

Οι ερευνητές επανεξέτασαν και ανέλυσαν δεδομένα από 28 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές με πάνω από 1.700 συμμετέχοντες για να διαπιστώσουν αν οι παρεμβάσεις που στοχεύουν σε αποτελέσματα της διάθεσης επηρεάζουν τα επίπεδα φλεγμονής σε άτομα με ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Crohn και της ελκώδους κολίτιδας.

Διαπιστώθηκε ότι οι παρεμβάσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της διάθεσης, μεταξύ των οποίων η ψυχολογική θεραπεία, τα αντικαταθλιπτικά και η άσκηση, σχετίζονται με σημαντική μείωση των επιπέδων των βιοδεικτών φλεγμονής. Οι παρεμβάσεις αυτές μπορεί να αποτελέσουν μια εναλλακτική θεραπεία για τις νόσους αυτές, τόσο αποτελεσματική όσο και χαμηλού κόστους.

Οι ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου είναι χρόνιες αυτοάνοσες παθήσεις που επηρεάζουν πάνω από 500.000 άτομα στη Βρετανία και προκαλούν φλεγμονή του πεπτικού συστήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κοιλιακό άλγος, διάρροια και κόπωση, αλλά και σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και ευεξία.

To άρθρο Νόσος του Crohn: Η διάθεση επηρεάζει τη φλεγμονή στο έντερο – Τι δείχνει νέα έρευνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button