Κόσμος

«Το σημαντικό είναι να χτίζουμε καλές συνήθειες» – Galaksias.com

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί «αυτοκρατορική» εμφάνιση, οι Μπακς… διέλυσαν τους πρωταθλητές Νάγκετς στο Μιλγουόκι με 112-95. Μετά την λήξη της αναμέτρησης ο «Giannis» μίλησε για το ματς, δήλωσε αισιόδοξος για την συνέχεια, ενώ υποστήριξε πως το σημαντικό είναι η επικοινωνία και η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας.

«Τα παιδιά έπαιξαν σκληρά, έκλειναν τους διαδρόμους, το έκαναν όσο πιο δύσκολο γινόταν, έκαναν τους αντίπαλους που δεν σουτάρουν να σουτάρουν, έκαναν τους παίκτες που σουτάρουν να βάλουν τη μπάλα στο παρκέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος της ημέρας έχουν μια ομάδα που όλοι θέλουν να πιέσουν την μπάλα, να δείξουν ότι κάνουν την έξτρα πάσα και την έξτρα προσπάθεια. Ίσως ήμασταν τυχεροί γιατί βρίσκονται σε ένα διάστημα αρκετά δύσκολο γι αυτούς και δεν ήταν σε θέση να σκοράρουν τόσο εύκολα.

Νιώθουμε καλά. Το έχω ξαναπεί, προσωπικά δεν με νοιάζει, αν θα έχουμε δύο, πέντε ή δέκα νίκες στη σειρά. Δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό που θα ήθελα είναι να δω την ομάδα να βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση και νιώθω ότι ως ομάδα το κάνουμε αυτό. Φυσικά, θα υπάρξουν καλές και κακές βραδιές, αλλά το σημαντικό είναι ως ομάδα να χτίσουμε καλές συνήθειες», επίσημανε αρχικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Όλα τα παιδιά παίζουν με υψηλή ενέργεια και είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Ακόμη και στα παιχνίδια που χάνουμε, νιώθω ότι παίξαμε σε υψηλό επίπεδο, οπότε αυτό είναι το μόνο που με νοιάζει. Ξέρεις, πέρσι ήμουν μέρος της ομάδας που κέρδισε 18 παιχνίδια στη σειρά. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Δεν το θυμόμαστε καν, όπως βλέπεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξανά όμως, χτίζουμε καλές συνήθειες. Αύριο έχουμε ακόμη έναν δύσκολο αγώνα, έναν απαιτητικό αντίπαλο. Θέλουμε να βγούμε στο παρκέ και να παίξουμε καλά.

Δεν πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να μαρκάρουν τον Νίκολα Γιόκιτς στο “ένας με έναν” στη Λίγκα. Ο Μπρουκ (Λόπεζ) το έκανε. Προσπαθεί να τον περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο, να τον δυσκολέψει. Δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να αντέξουν την πρώτη επαφή (με τον Νίκολα Γιόκιτς) και να μαρκάρουν την προσπάθειά του, εν συνεχεία. Είναι ικανός να το κάνει.

Ο Νίκολα είναι πολύ ταλαντούχος. Ακόμη κι όταν ο αμυντικός, όπως ο Μπρουκ, κάνει καλή δουλειά, πρέπει να είσαι “εκεί” για να τον βοηθήσεις, να δημιουργήσεις συνωστισμό κοντά του. Δεν είναι δουλειά του ενός. Θα βάλει σουτ, οπωσδήποτε, θα μοιράσει τις μπάλες, θα πάει στην γραμμή των βολών. Πρέπει όμως να συνεχίσεις να τον πιέζεις και να τον μαρκάρεις όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ο «Giannis», αναφέρθηκε ακόμη και στον νέο προπονητή των Μπακς τον Ντοκ Ρίβερς λέγοντας:

«Προσωπικά, θα κάνω ό,τι μου πει ο Ντοκ (Ρίβερς). Αυτή είναι η δουλειά μου. Ό,τι μου πει, θα το κάνω. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι. Απλά πρέπει να βελτιωνόμαστε. Να πάμε στο γήπεδο για να προπονηθούμε σκληρά. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ακόμη καλύτερα και να προσπαθήσουμε να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο, πρέπει να είσαι έτοιμος, να παλέψεις, να μονομαχήσεις, να βοηθήσεις τους συμπαίκτες σου. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Αυτή την στιγμή, προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον αμυντικά. Είναι ομαδική δουλειά η άμυνα, δεν μπορεί ένας να κάνει τη δουλειά.

Τι θέλουμε από την τάδε ομάδα; Πού να οδηγήσουμε την μπάλα; Ποιος να πάρει το σουτ; Όλα τα παιδιά μιλάνε τόσο πολύ στην άμυνα, που βοηθάει συνολικά την ομάδα. Έχουμε καλή επικοινωνία κι αυτό μας κρατάει ενεργούς. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με μένα, αλλά με όλη την ομάδα. Νιώθω ότι βαδίζουμε στο σωστό μονοπάτι. Ελπίζω να παραμείνουμε σε αυτό».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button