ΕνημέρωσηΟικονομία

Στα 364 ευρώ η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος – Αύξηση 40% μέσα σε 48 ώρες

Αύξηση 40% καταγράφει μέσα σε δύο ημέρες η τιμή της μεγαβατώρας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, ανερχόμενη σε 364 ευρώ , από 255 ευρώ στις 26 Ιουνίου. Δεδομένου ότι η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου, δηλαδή στα τιμολόγια που θα λάβουν από το Σεπτέμβριο και μετά οι καταναλωτές, οι λογαριασμοί ρεύματος που θα εκδοθούν εντός του επομένου μήνα θα είναι αυξημένοι.

Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα η αγορά προεξοφλεί πως η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής δεν θα φέρει χαμηλότερα τιμολόγια. Άπαντες δε θεωρούν ότι θα επικρατήσει κομφούζιο στη λιανική αγορά.

Με τη ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή οι προμηθευτές, θα καθορίζουν κατά βούληση κάθε μήνα την τιμή προμήθειας ρεύματος. Στις 10 Ιουλίου θα ανακοινώσουν την τιμή του Αυγούστου, στα τέλη Ιουλίου την τιμή για τον Σεπτέμβριο και τέλος Αυγούστου για τον Νοέμβριο. Δηλαδή, κάθε μήνα θα δίνουν νέες τιμές που θα ισχύουν ανά δύο μήνες μετά, ουσιαστικά «μαντεύοντας» τις χονδρεμπορικές τιμές για μετά από δύο μήνες.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger