ΕνημέρωσηΟικονομία

Τι ανακοίνωσε σχετικά με πρόστιμο που επιβλήθηκε από την ΔΙΜΕΑ – Galaksias Portal News

Σε ανακοίνωση σχετικά με πρόστιμο που επιβλήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης κατόπιν ελέγχου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) σε ανενεργή ιστοσελίδα (landing page) του ηλεκτρονικού καταστήματος της Leroy Merlin (www.leroymerlin.gr) για επικαλούμενη πώληση προϊόντων υπό καθεστώς μείωσης τιμής, χωρίς να περιλαμβάνεται η πληροφορία της τιμής πώλησης πριν και μετά την εφαρμογή της μείωσης τιμής,, προχώρησε η εταιρεία.

H Leroy Merlin στην ανακοίνωση της για τα πρόστιμα της ΔΙΜΕΑ, αναφέρει πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα (landing page) που ανέγραφε «Προσφορές σε όλα τα χρώματα LUXENS της μηχανής χρωμάτων – ΔΩΡΟ ο ΦΠΑ» και στην οποία απεικονίζονται 26 κωδικοί, δεν συνιστούσε ανακοίνωση μείωσης τιμής και επομένως δεν προκύπτει παραβίαση του άρθρου 78 (2) του ν. 4177/2013.

Τονίζει πως πρόκειται για ιστοσελίδα που, όπως συμβαίνει κατά κόρον στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αφορούσε σε συγκεκριμένη καμπάνια και είχε πάψει (προ ετών) να είναι ενεργή αμέσως μετά τη λήξη της. Δεν ήταν καν προσβάσιμη μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της LEROY MERLIN και έμεινε στο αρχείο των παγκόσμιων μηχανών αναζήτησης, με μηδενική επισκεψιμότητα (όπως προκύπτει από στοιχεία της Google), μαζί με χιλιάδες τέτοιες ανενεργές καμπάνιες που, επίσης, έχουν λήξει. Επισημαίνεται επίσης πως οι αναγραφόμενοι 26 κωδικοί δεν πωλούνται (και ουδέποτε πωλούνταν) μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας, καθώς αφορούν «χρώματα μηχανής», τα οποία δημιουργούνται επιτόπου στα φυσικά καταστήματα LEROY MERLIN, στα μέτρα κάθε πελάτη.

Με αυτά τα δεδομένα η Leroy Merlin δηλώνει πως έχει ήδη προβεί στην άσκηση των προβλεπόμενων ένδικων μέσων αμφισβητώντας τη νομική και ουσιαστική βασιμότητα του προστίμου.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμα πως αυτό που προέχει για τη LEROY MERLIN -πέρα φυσικά από την άρση της παρανόησης αυτής που οδήγησε σε άνευ λόγου επιβολή προστίμου- είναι να προσεγγίζει τη σχέση της με τους καταναλωτές της με απόλυτη διαφάνεια και ακεραιότητα, πάντα στο πλαίσιο του νόμου και της ηθικής. Συμπληρώνει δε, πως έχει οικοδομήσει ένα ισχυρότατο πλέγμα εμπιστοσύνης που λειτουργεί ανταποδοτικά με τους πελάτες και τους 1400 εργαζόμενους και εργαζόμενες σ’ αυτήν, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τέλος, καταλήγει πως η Leroy Merlin παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίζει το σημαντικό θέμα του αυξημένου κόστους ζωής και να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους καταναλωτές παρέχοντας τα προϊόντα της στις καλύτερες δυνατές τιμές.

 

To άρθρο Leroy Merlin: Τι ανακοίνωσε σχετικά με πρόστιμο που επιβλήθηκε από την ΔΙΜΕΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button