Επικαιρότητα

Πρώτη “καμπάνα” στον 67χρονο λυράρη για τα πλημμελήματα της υπόθεσης του βιασμού ανηλίκου – Αθώος ο γιατρός

Αθώος κρίθηκε ο γιατρός που είχε εμπλακεί στην υπόθεση, ενώ ο 67χρονος καλλιτέχνης τιμωρήθηκε με 5 χρόνια και 4 μήνες για τα πλημμελήματα – Αναμένεται ο προσδιορισμός στο ΜΟΔ για την υπόθεση βιασμού ανηλίκου

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προκειμένου να δικαστεί για κακουργηματικές πράξεις, αναμένεται να καθίσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο 67χρονος Κρητικός, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο είχε συλληφθεί καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών παρέπεμψε σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τον 67χρονο άνδρα, που παραμένει τους τελευταίους μήνες προσωρινά κρατούμενος. 
Ο 67χρονος παραπέμπεται να δικαστεί για τις κατηγορίες του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας και της μαστροπείας. 
Η δικάσιμος αναμένεται να προσδιοριστεί μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα. 
Στο μεταξύ, χθες Δευτέρα εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η υπόθεση του ανήλικου αγοριού όσον αφορά στις πλημμεληματικές πράξεις. Η δίκη έλαβε χώρα κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ανηλικότητας του παθόντος.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 67χρονο λυράρη – ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο συνήγορό του – επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 64 μηνών (5 έτη και 4 μήνες). Ας σημειωθεί ότι στον καταδικασθέντα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.
Ο 67χρονος άνδρας κηρύχθηκε χθες ένοχος για παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και για διευκόλυνση προσβολών της ανηλικότητας κατ’ εξακολούθηση – χρησιμοποίηση, διαβίβαση, διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκτήθηκαν από τη χωρίς δικαίωμα επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ’ εξακολούθηση.

Ικανοποίηση 

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας και την οικογένεια του ανήλικου που έκαναν λόγο για δικαίωση. 
Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr και τη “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης του 67χρονου άνδρα, η εκδίκαση της υπόθεσης έπρεπε να αναβληθεί. 
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος Γιάννης Βέρρας, ζητήθηκε η αναβολή της δίκης έως ότου υπάρξει αμετάκλητη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε να δικαστεί το επόμενο διάστημα ο εντολέας του. 
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου απέρριψε, ωστόσο, το εν λόγω αίτημα. 

Αθώος ο γιατρός που είχε “μπλέξει” 

Στο μεταξύ, εκτός από τον 67χρονο άνδρα, χθες δικάστηκε και αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο 47χρονος γιατρός του ΕΣΥ, ο οποίος είχε εμπλακεί από τις Αρχές στην υπόθεση. Ο 47χρονος – σε αντίθεση με τον 67χρονο – παρευρέθηκε στο δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ομόφωνα αθώο. Αθωωτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως που είχε προηγηθεί. 
Ο γιατρός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή διακήρυσσε την αθωότητά του, αντιμετώπιζε την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας άπαξ τελεσθείσας. Σε δήλωσή του στη “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr, ο δικηγόρος του γιατρού Γιάννης Βέρρας έκανε λόγο για «πανηγυρική δικαίωση» του πελάτη του. 
Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο 67χρονος καλλιτέχνης κρητικής μουσικής φέρεται να εμπλέκεται (και) σε υπόθεση πορνογραφίας ανήλικων κοριτσιών. Ο 67χρονος κατηγορείται για την πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τις ειδικότερες μορφής της κατοχής και της διαβίβασης με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. 
Συγκεκριμένα, οι πράξεις που φέρεται να αποδίδονται στον 66χρονο αφορούν σε δύο ανήλικα κορίτσια κάτω των 15 ετών, κατά τον χρόνο τέλεσης των αποδιδόμενων πράξεων. 
Οι επίμαχες περιπτώσεις σημειώθηκαν πριν λάβει χώρα η έτερη υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε χθες ο 67χρονος. 
Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για την υπόθεση των κοριτσιών πριν από μερικές εβδομάδες. Ο 67χρονος οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Ηρακλείου συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και απολογήθηκε. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες. 
Μετά το πέρας της απολογίας του, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (για την εν λόγω υπόθεση). Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 
Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απολογίας, ο κατηγορούμενος πήρε τον δρόμο της επιστροφής στη φυλακή, όπου κρατείται προσωρινά από πέρυσι για την υπόθεση με το ανήλικο αγόρι. 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button