Επικαιρότητα

Το ΜΑΙΧ και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ στα Χανιά επισκέφθηκε ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης

Ακολούθησε επίσκεψη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του ΜΑΙΧ

Στα Χανιά συνέχισε τις επισκέψεις ενημέρωσης του αυτή την εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης της Περιφέρειας Κρήτης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

Επισκέφθηκε το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου όπου διδάσκονται οι εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας στην ηλεκτρονική με έμφαση τις τηλεπικοινωνίες, τα αμυντικά συστήματα, τους αυτοματισμούς, στα συστήματα ελέγχου, στους υπολογιστές και την πληροφορική με τεχνολογίες αιχμής.

Ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του, καθηγητή Ιωάννη Χατζάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην περίοπτη θέση, που έχει το Τμήμα στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας και στο διεθνές εκπαιδευτικό και ερευνητικό περιβάλλον, με παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου στα γνωστικά αντικείμενα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού καθώς και την προαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης καθώς όπως είπε «επενδύοντας στην έρευνα και την καινοτομία που εφαρμόζεται από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κρήτης παράγουμε υψηλή προστιθέμενη αξία, η οποία αλλάζει τις παραμέτρους ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας του νησιού μας».

Ακολούθησε επίσκεψη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του ΜΑΙΧ, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους των εργαστηρίων για όλες τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου, το ακαδημαϊκό πρόγραμμα, τις υπηρεσίες των εργαστηρίων, τη Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών, το Βοτανικό Κήπο και το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ.

Τονίστηκε ο ιδιαίτερος ρόλος του ΜΑΙΧ στην ευρύτερη μεσογειακή λεκάνη μέσω των  φοιτητών που φιλοξενεί στα δύο χρόνια που διαρκεί το πρόγραμμα για την απόκτηση του τίτλου σπουδών τους σε επίπεδο Master of Science.

6

0πως δήλωσε ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης «κάθε ακαδημαϊκή δραστηριότητα που συμβάλει στην ανάπτυξη ερευνητικών δεξιοτήτων για τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης, θα βρει αρωγό την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προηγμένη έρευνα που συνεισφέρει στη γεωργία, τα συστήματα τροφίμων, το περιβάλλον και την αγροτική ανάπτυξη». 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button