Υγεία & Διατροφή

Ο Γκρέιφ οδήγησε τη Μαγιόρκα στον τελικό μετά από 21 χρόνια – Galaksias Portal News

Με απόλυτο πρωταγωνιστή και «ήρωα» τον Σλοβάκο γκολκίπερ, Ντόμινικ Γκρέιφ, ο οποίος απέκρουσε ένα πέναλτι στην κανονική διάρκεια του αγώνα και άλλο ένα (το πρώτο) στη διαδικασία των πέναλτι, η Μαγιόρκα επικράτησε της Ρεάλ Σοσιεδάδ με 5-4 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια.

Μία ιστορική πρόκριση για την ομάδα του «γερόλυκου» των πάγκων Χαβιέ Αγκίρε, ο οποίος είδε την ομάδα του να μένει όρθια στη «Reale Arena» του Σαν Σεμπαστιάν, παρά την ασφυκτική πίεση που της άσκησαν οι Βάσκοι χάρις στον 26χρονο γκολκίπερ των νησιωτών, που έβαλε τη «σφραγίδα» του στο δεύτερο ημιτελικό, οδηγώνας τη Μαγιόρκα στον τελικό της 6ης Απριλίου στο «Estadio La Cartuja» της Σεβίλλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σοσιεδάδ έχασε την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Γκρέιφ απέκρουσε το πέναλτι του Μπράις Μέντες. Στο 50′ ο Τζιοβάνι Γκονζάλες με καρφωτή κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ τη Μαγιόρκα, με τον Ογιαρθάμπαλ να φέρνει το ματς στα ίσα στο 71′, οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο ως αλλαγή.

Ο αρχηγός των Βάσκων, ωστόσο, ήταν κι ο… μοιραίος παίκτης στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκρέιφ. Οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν και στις πέντε εκτελέσεις τους, με τον Νταρντέρ να ευστοχεί στο 5ο πέναλτι που έστειλε τη Μαγιόρκα στον… 7ο ουρανό και στον τελικό του Copa del Rey για 4η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2003, όταν και κατέκτησε για μοναδική φορά το τρόπαιο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας, έχουν ως εξής (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αγώνων):

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μαγιόρκα 4-5 πέν. /1-1 κ.δ. και παρ. (0-0)

Αθλέτικο Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης 28/02 (1-0)

*Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου 2024 στο «Estadio La Cartuja» της Σεβίλλης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button