ΕνημέρωσηΠολιτική

Η πολυπόθητη συσπείρωση και η υποψηφιότητα Μπελέρη – Galaksias Portal News

Χαμόγελα στο “γαλάζιο” στρατόπεδο μετά το πέρας του τριήμερου συνεδρίου της Ν.Δ., στο οποίο μετείχαν περίπου 3.000 σύνεδροι, με το ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κρύβει την ικανοποίηση του και να μιλά για “πρωτόγνωρη συσπείρωση”.

Η συσπείρωση του κόσμου της Ν.Δ., η συμμετοχή στις κάλπες και ο περιορισμός της ψήφου διαμαρτυρίας είναι τα βασικά ζητούμενα στην Πειραιώς για τη “μάχη” των Ευρωεκλογών λίγες ώρες μετά το πέρας του συνεδρίου.

Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός και όλα τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης στην προεκλογική εκστρατεία, θα επικεντρώσουν στα διλήμματα της κάλπης της 9ης Ιουνίου.

Μήνυμα κατά της αδιαφορίας στις κάλπες…

“Δεν επιτρέπεται ούτε αποχή, ούτε αδράνεια, ούτε παθητικότητα, ούτε αδιαφορία. Τα όποια μηνύματα διαμαρτυρίας πρέπει να μεταφραστούν σε μηνύματα σοβαρής ευθύνης, προοπτικής, σιγουριάς, συνέχειας και δημοκρατίας” ήταν το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη από το βήμα του συνεδρίου, από όπου έθεσε την πολιτική σταθερότητα ως το μεγάλο διακύβευμα της “μάχης” των Ευρωεκλογών.

“Δεν έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς”

“Έχουμε περιθώρια ως Ελλάδα, ως Ευρώπη, για πειραματισμούς σε αυτή ακριβώς τη συγκυρία;” ρώτησε με έμφαση ο πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά στους δύο πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή και στην απειλή νέων μεταναστευτικών ροών και άλλων κρίσεων.

“Κάθε σκιά που θα μπορούσε να προκύψει από τις κάλπες μπορεί να θολώσει και να αμφισβητήσει αυτή την πορεία της χώρας, διαταράσσοντας πολλά από όσα σήμερα θεωρούνται δεδομένα, ενώ μπορεί να ανοίξει μια κερκόπορτα σε καινούργιες περιπέτειες. Και αναρωτιέμαι πραγματικά, αν οι Έλληνες οι οποίοι στήριξαν τη Ν.Δ. με την ψήφο τους μόλις πριν από εννέα μήνες, αν αυτό επιθυμούν” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Το μήνυμα στη βάση της Ν.Δ.

Με τα δημοσκοπικά ευρήματα να αποτυπώνουν τη συσπείρωση να είναι χαμηλή, δύο περίπου μήνες πριν στηθούν οι κάλπες, και διαρροές δεξιά της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους “γαλάζιους” ψηφοφόρους… “Θα το ξαναπώ και σε όσους εντός της Ν.Δ. μας ασκούν καλόπιστη κριτική: καμία επιμέρους διαφωνία δεν νοείται να οδηγεί σε συνολική απόρριψη. Και κανένα μικρό παράπονο, όσο δικαιολογημένο και αν είναι, δεν αξίζει το ίδιο με τη μεγάλη συλλογική πρόοδο. Ας τα ζυγίσουμε, λοιπόν, όλα με το πραγματικό τους βάρος” είπε, δήλωση που προφανώς αφορούσε και στις αντιδράσεις που υπήρξαν στη δεξαμενή των ψηφοφόρων της Ν.Δ. για την ισότητα στο γάμο.

Ευθεία επίθεση στην αντιπολίτευση…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις παρεμβάσεις του στο 15ο συνέδριο της Ν.Δ. θέλησε να αναδείξει ότι η αντιπολίτευση τις επόμενες 63 ημέρες ως τις Ευρωεκλογές, θα επενδύσει στην πόλωση και στην τοξικότητα, με στόχο να κλονιστεί η πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό. “Και μαζί ελπίζουν – αλλά φυσικά δεν θα τους κάνουμε το χατίρι – να παραμορφωθεί η εντολή που έλαβε αυτή η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες” τόνισε με έμφαση ο Πρωθυπουργός.

“Χρειάζομαι τη δύναμη σας”

Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι να μην ακολουθήσει σε αυτό το δρόμο της πόλωσης αλλά να μιλήσει για το κυβερνητικό έργο, τις προκλήσεις της επόμενης 5ετίας στην Ευρώπη και τη θέση της Ελλάδας μέσα σε αυτή.

Έτσι, ο Κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του χθες στο συνέδριο, συνέδεσε την ψήφο στις Ευρωεκλογές όχι μόνο με το “ναι” στην “σταθερότητα” αλλά και με το “ναι”, όπως είπε, “σε μια καλύτερη Ευρώπη”. Μάλιστα, προσέδωσε στην ψήφο στις Ευρωεκλογές και χαρακτήρα στήριξης του ιδίου. “Πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα του ψηφοδελτίου μας, κρύβονται οι δεσμεύσεις μας. Κρύβεται και κάτι ακόμα όμως, κρύβεται και το δικό μου όνομα. Κάθε ψήφος στις ευρωεκλογές μου δίνει νέα δύναμη να διεκδικήσω όσα χρειάζεται η Ελλάδα. Να πάω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πιο δυνατός, για να ενισχύσουμε την κοινή μας άμυνα, να διατηρηθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, να αυξήσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τους αγρότες μας. Τη χρειάζομαι αυτή τη δύναμη την επόμενη μέρα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ξεκινά νέος κύκλος περιοδειών

Η αυλαία του 15ου συνεδρίου έπεσε και από σήμερα ξεκινά ξανά κύκλος των περιοδειών του πρωθυπουργού, οι οποίες θα πυκνώσουν και θα γίνουν πιο στοχευμένες μετά το Πάσχα.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Ρόδο και την Τήλο, ενώ στην τελική ευθεία για τις κάλπες, η έμφαση θα δοθεί κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου κόμματα δεξιά της Ν.Δ. (βλέπε: Ελληνική Λύση, Νίκη κ.α.) καταγράφουν αυξημένη δυναμική στις δημοσκοπήσεις.

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Φρ. Μπελέρη…;

Την επόμενη Δευτέρα 15 Απριλίου θα ανακοινωθούν οι 42 “γαλάζιοι” υποψήφιοι οι οποίοι θα δώσουν τη μάχη των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η παρουσία δε, του αδερφού και του γιου του παράνομα φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη στο συνέδριο της Ν.Δ. έπεισε και τους πιο δύσπιστους ότι έχει “κλειδώσει” η υποψηφιότητα του στο “γαλάζιο” ευρωψηφοδέλτιο. Μάλιστα, δεν θα ήταν έκπληξη αν η συμμετοχή του ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.

To άρθρο Στο δρόμο προς την κάλπη η Νέα Δημοκρατία: Η πολυπόθητη συσπείρωση και η υποψηφιότητα Μπελέρη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button