Κόσμος

Σύγκρουση πλοίων ανοιχτά της Σικελίας – Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός – Galaksias.com

Αναφορά για σύγκρουση δύο πλοίων, περίπου 14 μίλια ανοικτά του Κάπο Πασέρο της Σικελίας  έλαβε το πρωί της Δευτέρας 22/3 το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Ιταλικής Ακτοφυλακής στη Ρώμη. Πρόκειται για ένα πλοίο γενικού φορτίου με σημαία Λιβερίας και ένα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Πορτογαλίας,

Οπως αναμεταδίδει η ΕΡΤ από δελτίο τύπου της Ιταλικής Ακτοφυλακής, έχουν σταλεί στην περιοχή πλοία και αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων ένα ελικόπτερο AW139 και ένα Atr42, τα οποία πετούν πάνω από την περιοχή του ατυχήματος, για να επέμβουν σε περίπτωση διάσωσης και να παρακολουθούν την περιοχή από περιβαλλοντική άποψη.

Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Τα πλοία κατευθύνονται αυτές τις ώρες προς το λιμάνι της Αυγούστας, όπου θα φθάσουν το βράδυ.

Από την παρακολούθηση της περιοχής όπου συνέβη το ατύχημα δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Κανένα μέλος του πληρώματος δεν φέρεται να έχει τραυματιστεί.

Το ένα από τα δύο εμπορικά πλοία που ενεπλάκησαν στο ατύχημα υπέστη εκτεταμένο ελάττωμα στο κύτος, το οποίο, ωστόσο, δεν επηρέασε την πλεύση του προς το λιμάνι.

Οι δύο μονάδες – υπό το συντονισμό του Τμήματος Επιχειρήσεων της Ναυτιλιακής Διεύθυνσης Κατάνιας – παρακολουθούνται κατά την πλεύση τους από εναέρια και ναυτικά μέσα του Λιμενικού Σώματος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button