ΑθλητικάΕνημέρωση

Η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν Σλαμ τζούντο της Τιφλίδας

Η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν Σλαμ τζούντο της Τιφλίδας, με την 28χρονη αθλήτρια να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Η Ελισάβετ Τελτσίδου υπό την καθοδήγηση του Νίκου Ηλιάδη, η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο και Νο-2 στην Ολυμπιακή κατάταξη των -70kg, κατέκτησε την τρίτη θέση στη διοργάνωση που διεξάγεται στην Τιφλίδα και ουσιαστικά «καπάρωσε» θέση στην πρώτη τετράδα ενόψει της κλήρωσης του Ολυμπιακού τουρνουά για το «Παρίσι 2024», στο οποίο στοχεύει πολύ ψηλά.

Η Τελτσίδου με δύο νίκες απέναντι στην Βρετανίδα Πέτερσεν Πόλαρντ και την Κινέζα Γου, προκρίθηκε στον τελικό του pool D. Με αντίπαλο την Σκοκιμάρο διεκδίκησε την πρόκρισή της στα ημιτελικά, βρέθηκε ωστόσο στα ρεπεσάζ μετά την ήττα από την γερμανίδα αντίπαλό της στο Golden Score.

Στη διαδικασία της δεύτερης ευκαιρίας, η Ελληνίδα τζουντόκα χρειάστηκε 39 δευτερόλεπτα σε δύο αγώνες για να βρεθεί στον πόντιουμ των νικητριών. Σε 26 δευτερόλεπτα νίκησε την Γιάγκερ από την Ολλανδία, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μετά τη νίκη σε 13 δευτερόλεπτα επί της Γκουγκλάν από την Αυστραλία με ένα εντυπωσιακό tsuri-goshi από την αριστερή πλευρά.

Η Τελτσίδου τους τελευταίους 17 μήνες έχει φτάσει τέσσερις φορές στην κατάκτηση χρυσού μεταλλίου σε Γκραν Σλαμ (Μπακού 2023, Καζακστάν 2023, Τιφλίδα 2023, Άμπου Ντάμπι 2022), τρεις φορές στο χάλκινο (Μπακού 2024, Τόκιο 2023, Τιφλίδα 2024), ενώ ήταν δεύτερη στο Masters (2023) και 5η στο Ευρωπαϊκό του Μονπελιέ. Παράλληλα, σε τέσσερα γκραν σλαμ έφτασε σε τελικό ρεπεσάζ (Μογγολία 2023, Τελ Αβίβ 2023, Παρίσι 2023, Μπακού 2022), περιορίστηκε ωστόσο στην 5η θέση της τελικής κατάταξης.

To άρθρο Η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν Σλαμ τζούντο της Τιφλίδας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button