Επικαιρότητα

Βρέθηκαν ίχνη παιδικής πορνογραφίας στο κινητό του πατέρα του νεκρού βρέφους (vid) – Galaksias.com

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση – Θα εξεταστεί και το δίχρονο αδελφάκι του βρέφους – Τι λένε μάρτυρες για τη μητέρα που ήταν συχνά χτυπημένη

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα Δευτέρα 22/4 οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ του Σαββάτου 20/4 στην Κω. Οι γονείς αντιμετωπίζουν την κατηγορία για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου, ενώ παράλληλα θα κληθούν να απαντήσουν και για τις εκδορές που έφερε στο κορμάκι του το μόλις ενός έτους βρέφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ οι γονείς ισχυρίστηκαν ότι το βρέφος πνίγηκε από το φαγητό την ώρα που έτρωγε τηγανιτές πατάτες. Σημειώνεται πως η οικογένεια βρισκόταν στη Κω για δουλειές, έχει ήδη ένα παιδί περίπου 2 ετών και η μητέρα είναι 7 μηνών έγκυος.

Ήδη η Αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από 10 άτομα.

Το χρονικό

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου η μητέρα βρήκε το μωρό χωρίς τις αισθήσεις του και αμέσως άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο με διασώστες έφτασε αμέσως στο σημείο. Οι διασώστες διαπίστωσαν ότι το κοριτσάκι δεν ανέπνεε και προχώρησαν σε διαδικασία ανάνηψης. Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω, όπου οι γιατροί εντόπισαν υπολείμματα τροφής που έφραζαν τους αεραγωγούς κι εμπόδιζαν την αναπνοή.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως όταν έφτασε το μωρό στα επείγοντα, η γιατρός ζητούσε απινιδωτή, ενώ η μητέρα, που είναι επτά μηνών έγκυος, τους είπε ότι το είχε ταΐσει πατάτες και το είχε βάλει να ξαπλώσει.

Τα πράγματα περιπλέχτηκαν όταν οι γιατροί είδαν στο σώμα του μωρού εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις, ενώ ζήτησαν περαιτέρω εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Τελικά ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία  νεκροτομή στη Ρόδο, δε διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και κατέληξε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από ασφυξία λόγω της άπεπτης τροφής. Σημείωσε δε ότι οι εκδορές στο σώμα του ήταν από παλιότερα χτυπήματα.

 

Θα εξεταστεί και το δίχρονο αδελφάκι του βρέφους
 

Οι γονείς που συνελήφθησαν ισχυρίστηκαν ότι τα τραύματα στο βρέφος προέρχονταν είτε από κάποιο παλιότερο ατύχημα, είτε από χτυπήματα που πιθανόν να είχε δεχθεί από τον αδελφό του.

Όπως έγινε γνωστό και το δίχρονο αγοράκι θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για σημάδια κακοποίησης.

Αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι ότι ο πατέρας στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και συλληφθεί για πορνογραφία. Οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το κινητό του τηλέφωνο και τον υπολογιστή του και σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η μέχρι στιγμής έρευνα φέρεται να εντόπισε ίχνη αναζήτησης παιδικής πορνογραφίας στο κινητό του.

 

«Δεν ήταν σεξουαλική κακοποίηση»

O Ηλίας Χρυσόπουλος, υποδιοικητής του νοσοκομείου της Κω μίλησε στο Action24 για όσα έγιναν. «Tο μωράκι έφτασε στο νοσοκομείο νεκρό. Το παιδί είχε φάει το φαγητό του και αυτό το έπνιξε και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Όταν πήγε το ΕΚΑΒ το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Οι διασώστες το έβαλαν στο ασθενοφόρο και του έκαναν ΚΑΡΠΑ, όμως δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή. Οι γιατροί εξακολούθησαν να κάνουν την διαδικασία της ανάνηψης, ωστόσο ούτε αυτοί κατάφεραν να αναστρέψουν τη διαδικασία».

«Οι γιατροί συντετριμμένοι που δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι, προετοίμαζαν το παιδί για το νεκροτομείο και παρατήρησαν κάποια σημάδια στο σωματάκι του. Αυτά παρέπεμπαν σε κακοποίηση και οι γιατροί κάλεσαν την ασφάλεια. Η ασφάλεια επιβεβαίωσε την υποψία των γιατρών και μάλιστα βρήκαν και σημάδια που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση και για αυτό το λόγο οι γονείς κρατήθηκαν. Όμως η ιατροδικαστική έκθεση έδωσε άλλη ερμηνεία. Πως αυτό που φαινόταν ως σεξουαλική κακοποίηση ήταν κάτι που επήλθε λόγω του θανάτου του βρέφους, σε αυτή την ηλικία».

«Βλέπαμε τη μητέρα με μώλωπες»

Την ίδια ώρα, γείτονες του ζευγαριού, μιλώντας στο Mega, ανέφεραν ότι είχαν δει την 20χρονη μητέρα αρκετές φορές χτυπημένη, ενώ το ζευγάρι πολύ συχνά καβγάδιζε.

«Ο άντρας της, ο σύζυγος, την κακοποιούσε. Κάποιες φορές την είχαμε δει στη γειτονιά να φέρει και η ίδια κάποιους μώλωπες, σημάδια τα οποία δεν δικαιολογούσε», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

«Είχανε φασαρίες, την κοπέλα την είχα δει πολλές φορές χτυπημένη. Τώρα, αν τη χτυπούσε ή δε τη χτυπούσε, δε γνωρίζω. Δεν τους έβλεπα μαζί συνέχεια. Πιο πολύ την κοπέλα έβλεπα», είπε άλλος γείτονας του ζευγαριού.

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button