Επικαιρότητα

Στη Σητεία σερβίρουν τη μεγαλύτερη κακαβιά του κόσμου για μία θέση στα Guinness

Το βράδυ της 18ης Αυγούστου (20:00 μ.μ.) στην κεντρική πλατεία της πόλης της Σητείας, θα προσφέρεται η μεγαλύτερη κακαβιά στον κόσμο – Οι μυρωδιές και τα αρώματα της θάλασσας σε ένα πιάτο στις 18 Αυγούστου 2023, στην κεντρική πλατεία της Σητείας

Όλη η νοστιμιά της θάλασσας σας περιμένει να τη δοκιμάσετε σε ένα πιάτο!

Με στόχο μία θέση στο GUINNESS WORLD RECORDS, επιχειρούν να σερβίρουν τη μεγαλύτερη κακαβιά στον κόσμο!

Ειδικότερα, πρόκειται για το δήμο Σητείας και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ), οι οποίοι σε μία προσπάθεια κατάκτησης του GWR για τη μεγαλύτερη κακαβιά, έχουν προσκαλέσει στις 18 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία της πόλης της Σητείας, τον αξιολογητή του Οργανισμού, παρουσία επώνυμων σεφ, πολιτιστικών συλλόγων, επισκεπτών και πλήθος κόσμου να δοκιμάσουν την κακαβιά!

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έχει η μεγάλη συμμετοχή από εθελοντές οι οποίοι θα συμβάλλουν στην επιτυχημένη διαδικασία αξιολόγησης και κατάκτησης του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «μετά από πολύμηνη προετοιμασία και συνεννόηση με τον Οργανισμό Guinness, ο Δήμος Σητείας κατάφερε να «δημιουργήσει» το ρεκόρ, εντάσσοντας επίσημα τον όρο «Κακαβιά» στη λίστα του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες. Ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, δήλωσε ότι η προσπάθεια να ενταχθούμε στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες – σερβίροντας τη μεγαλύτερη κακαβιά στη Σητεία– συμβάλει στην ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων, στην τουριστική προβολή και την προώθηση της περιοχής σαν γαστρονομικός προορισμός».

Σημειώνεται ότι η κακαβιά αποτελεί ένα έδεσμα εξαιρετικής διατροφικής αξίας και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής μας.

Όλη η νοστιμιά της θάλασσας σας περιμένει να τη δοκιμάσετε σε  ένα πιάτο στις 18 Αυγούστου 2023,  στην κεντρική πλατεία της Σητείας. Μην το χάσετε!

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς της περιοχής και άλλους τοπικούς φορείς.

Facebook Page Visit Sitia: https://www.facebook.com/visitsitia.gr

Instagram: https://www.instagram.com/visitsitia/

More Updates: https://kakavia.sitia.travel

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button