ΕνημέρωσηΟικονομία

Στις Βρυξέλλες ο Γεραπετρίτης για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα Δευτέρα (22/1) ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου θα είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  • Στο πρώτο μέρος των εργασιών του Συμβουλίου έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.
  • Στο δεύτερο, οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου.
  • Στην τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση θα παραστεί ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε επισκέψεις σε Αίγυπτο, Ιορδανία και Σαουδική Αραβία, ενώ είναι ο μόνος ΥΠΕΞ που έγινε δεκτός τόσο από τον Ιορδανό βασιλιά, όσο και από τον πρόεδρο της Αιγύπτου.

Πριν την έναρξη του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου θα συγκληθεί το 10ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου, στο οποίο θα συμμετάσχει ο κ. Γεραπετρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίστηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στο Κάϊρο, η Ελλάδα είναι υπέρμαχος της στενής σχέσης Αιγύπτου-ΕΕ.

Η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνει, επίσης, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στις σχέσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Ο κ. Γεραπετρίτης, μετά τη λήξη του Συμβουλίου, αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button