ΕνημέρωσηΟικονομία

«Είναι ιστορική μέρα!» – Galaksias Portal News

Ο Άκης Σκέρτσος, ο Αλέξης Πατέλης και η Σοφία Ζαχαράκη, συναντήθηκαν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα με γονείς του ίδιου φύλου. Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και τα κυβερνητικά στελέχη, εξέπεμψαν το μήνυμα ισότητας στον γάμο που διαπνέει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μήνυμα ισότητας στο γάμο αλλά και εκσυγχρονισμού της κοινωνίας εξέπεμψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, από τα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Αναφέροντας ότι οι οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί. «Όταν είσαι γονιός σε ένα μέρος της Ευρώπης, πρέπει να είσαι γονιός σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι μια υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να το κατοχυρώσει» δήλωσε ο κ. Σχοινάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Να προστατεύσουμε τα παιδιά από το μπούλινγκ»

Ομόφυλοι γονείς συνέβαλαν με τα δικά τους προσωπικά βιώματα στη συζήτηση για την ισότητα στο γάμο, κάνοντας λόγο για μία σπουδαία ημέρα, κυρίως για τα παιδιά τους. «Το νούμερο ένα είναι τα παιδιά. Να προστατέψουμε τα παιδιά από το μπούλινγκ, από τις κακίες, από την αρνητικότητα. Είναι μεγάλη μέρα για τα παιδιά μας» δήλωσε η Ρεβέκκα Καμχή.

«Αλλάζουν πολλά πράγματα. Κυρίως γίνεται πιο εύκολη η ζωή των ανθρώπων και των οικογενειών που ήδη υπάρχουν, γιατί αυτό κάνει ο νόμος. Λύνει τα προβλήματα των παιδιών σε οικογένειες που ήδη υπάρχουν» τόνισε η Φωτεινή Παντζιά, μητέρα υιοθετημένων παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παρών στη συζήτηση για το νομοσχέδιο έδωσαν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογενείας Σοφία Ζαχαράκη, αλλά και ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

«Θεωρούμε αυτονόητο καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει αυτά τα δικαιώματα. Να μην υπάρχουν πολίτες οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει το γάμο κι έχουν κάνει παιδιά σε άλλη χώρα της Ευρώπης και του κόσμου και δεν μπορούμε αυτό να το κάνουμε στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Σκέρτσος.

Πρόκειται για «μια σημαντική ημέρα με πραγματικές ιστορίες που ακούσαμε σήμερα από οικογένειες που πραγματικά οι εκκρεμότητες που είχαν τόσο καιρό με την καθημερινότητα των παιδιών, με την ιθαγένεια, με ζητήματα κληρονομικού δικαίου, αλλά και απλές θα έλεγα ιστορίες οι οποίες δυσκολεύουν παιδιά που ζουν εδώ στην Ελλάδα» επισήμανε η κα Ζαχαράκης.

Από την πλευρά του ο κ. Πατέλης δήλωσε ότι «είμαστε στο κατώφλι της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο. Μια ιστορική μέρα».

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button