ΑθλητικάΕνημέρωση

«Αυτό με προβλημάτιζε για την επιστροφή μου στην Ελλάδα» – Galaksias Portal News

Τους λόγους που τον οδήγησαν στον επαναπατρισμό του στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία, αποδεχόμενος την πρόταση του Παναθηναϊκού, εξήγησε στο PAO TV ο Τάσος Μπακασέτας.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και έδειξε ιδιαίτερα χαρούμενος για την ένταξή του στην ομάδα, μιλώντας κολακευτικά για τους διοικούντες και τον τρόπο που τον προσέγγισαν.

Στην πρώτη συνέντευξή του, ο Μπακασέτας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προσδοκίες του, στον Φατίχ Τερίμ αλλά και στην Εθνική Ελλάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπακασέτα:

Για κάποιους η επιστροφή σου στην Ελλάδα ήταν μη αναμενόμενη. Πώς προέκυψε;

“Δεν ήταν κάτι που το είχα στο μυαλό μου, δεν σκεφτόμουν να γυρίσω στην Ελλάδα, ήθελα να αποχωρήσω από την ομάδα γιατί ο κύκλος μου είχε κλείσει, αλλά έψαχνα να βρω μία ομάδα στο εξωτερικό. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, σε λίγες μέρες, η προσέγγιση όπως έγινε. Μετά άρχισα να το σκέφτομαι. Όταν μία ομάδα σου δείχνει ότι σε θέση τόσο πολύ στο ρόστερ της και σχεδιάζει πράγματα γύρω από σένα, μου εξήγησαν όλο το πλάνο και πώς με βλέπουν μέσα στην ομάδα, τότε αρχίζεις να το σκέφτεσαι. Και όταν είναι μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός δεν μπορείς να σε αφήνει αδιάφορο ή να μην σε κάνει να κάνεις κάποια σκέψη. Κλειδί ήταν η προσέγγιση και ήρθα στην ομάδα που με ήθελε περισσότερο από κάθε άλλη. Το ίδιο ισχύει όταν είχε συμβεί στην Τράμπζονσπορ, ο ποδοσφαιριστής το νιώθει έντονο αυτό. Είναι όμορφο να πηγαίνεις σε μία ομάδα που σε θέλει τόσο πολύ”.

Επομένως μέτρησε περισσότεροι για εσένα η προσέγγιση της διοίκησης και το πλάνο που σου παρουσίασαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού;

“Μετράνε πολλά πράγματα, σίγουρα ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος. Τα τελευταία χρόνια είναι πιο ανταγωνιστικό, αυτό το θέμα με τη βία όλοι πρέπει να βάλουμε το χεράκι μας για να το βελτιώσουμε και να το διορθώσουμε για να είμαστε χαρούμενοι στο γήπεδο. Έχουμε χρόνο ακόμη, αλλά πιστεύω πως με τη βοήθεια όλων μπορούμε να το πετύχουμε. Αυτό με προβλημάτιζε για την επιστροφή μου στην Ελλάδα, ότι δεν έβγαζε τόσο υγεία το προϊόν του πρωταθλήματος. Έχει γίνει ανταγωνιστικό, έχω αποδείξει πράγματα για το ποιος είμαι πραγματικά και τι μπορώ να προσφέρω στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν είμαι σε θέση να ψάχνομαι για κάτι τέτοιο και όταν μία ομάδα το εκτιμάει, τι έχεις προσφέρει στο ποδόσφαιρο και σαν χαρακτήρας, και σου κάνει μία ανάλυση όλου του πλάνου που έχει για σένα, είναι κάτι πολύ τιμητικό”.

Πέρασε από το μυαλό σου προτού πάρεις την τελική απόφαση, ότι θα μπορούσες να συνεχίσεις τη διαδρομή του εκτός Ελλάδας;

“Δεν έκλεισε ο κύκλος μου, είμαι σε πολύ παραγωγική ηλικία, εγκεφαλικά και σε θέμα ηλικίας. Σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα και να πήγαινα πιστεύω ότι θα τα κατάφερνα γιατί εξαρτάται από μένα και πώς είμαι. Από την άλλη το είδα και σαν ευκαιρία ότι γυρίζω πίσω στη χώρα μου, σε μία καλή ηλικία, που έχω δίψα για το ποδόσφαιρο, θέλω να βελτιώνομαι. Περισσότερο σκεφτόμουν πώς γυρίζω και σε ποια κατάσταση είμαι και όχι τόσο το θέμα του εξωτερικού. Και όταν δεν έχεις κάποιες ουσιαστικές προτάσεις δεν μπορείς να το σκεφτείς. Άλλο τι φιλοδοξίες έχεις και τι προτάσεις σου παρουσιάζονται”.

Πώς ήσουν πριν φύγεις από την Τουρκία το ξέρουν όλοι. Το τι πέτυχες στην Τουρκία αρκετοί το γνωρίσουν. Τι κέρδισες όμως από την εμπειρία σου στην Τουρκία ουδείς το γνωρίζει.

“Θα ήθελα να σταθώ και στον 1,5 χρόνο που έζησα στην Αλάνια, είχα φύγει στην Ελλάδα με τον τρόπο που έφυγα, προσπαθούσα να βρω τα πατήματά μου. Ήταν πολύ σημαντική χρονιά για μένα, που είχε έρθει και ο κορονοϊός. Εκεί με έμαθε η Τουρκία, έκανα καλά παιχνίδια και έβαλα γκολ σε ντέρμπι, εκεί έκανα το άλμα. Μετά θεωρώ ότι και εγώ προσωπικά πήρα την επιβεβαίωση μου μέσα από την Τράμπζσονσπορ. Είναι μία μεγάλη ομάδα που έπαιζε για να κερδίζει, υπήρχε πίεση, πήραμε το πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια, πήραμε το Σούπερ Καπ. ήταν τρία χρόνια που με εξέλιξαν ως ποδοσφαιριστή, αλλά και σε ως άνθρωπο σε όλους τους τομείς”.

Η διαδρομή σου και τα επιτεύγματά σου έχουν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Σε φορτώνει με πίεση;

“Πλέον δεν είμαι σε αυτή την φάση, ώστε να με φορτώνουν αυτά τα πράγματα με άγχος. Είναι λογικό να έχουν προσδοκίες από εμένα, αλλά εγώ περιμένω πάντα περισσότερα απ΄όλους όσον αφορά στον εαυτό μου. Είμαι πιο αυστηρός απ’ όλους, πάντα κάνω την αυτοκριτική μου και ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού μου είμαι εγώ. Με γεμίζει να περιμένουν πράγματα από εμένα και όταν είσαι σε αυτό το επίπεδο πρέπει να διαχειρίζεσαι κάποιες καταστάσεις. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό δεν πρέπει να σε λυγίζει το άγχος και η πίεση. Φυσικά είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ, θα υπάρχουν οι δύσκολες στιγμές, αλλά πάντα θα είσαι εκεί για την ομάδα”.

Τι εντύπωση σου έχει δημιουργήσει φέτος ο Παναθηναϊκός, συγκριτικά με όσα ήξερες όταν έπαιζες στην Ελλάδα;

“Υπάρχει μεγάλη διαφορά με τον Παναθηναϊκό που έζησα εγώ. Βλέπω προοπτική γύρω από το σύλλογο, είναι κάτι οφθαλμοφανές, δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Όταν βλέπω ομάδες με προοπτική με εξιτάρει πάρα πολύ. Είναι πολύ υπέρ της συνεχούς βελτίωση και στον Παναθηναϊκό βλέπω μία ομάδα που θα έχει το δικό της γήπεδο, ανανεώνεται με παίκτες που έρχονται στην ομάδα και βγάζει μία υγεία όλο αυτό”.

Τι μπορεί να σου λείπει και θα ψάξεις να το πετύχεις στον Παναθηναϊκό;

“Θέλω αυτή τη διάρκεια στον πρωταθλητισμό. Ας πούμε και στην Τράμπζονσπορ κάναμε μία πολύ δυνατή χρονιά και τις άλλες χρονιές κάπου το χάναμε. Αυτό έχει να κάνει με τα πάντα, σίγουρα έχει να κάνει με τις επιλογές των παικτών, των προπονητών, τις διοικήσεις. Θέλω να είμαι στον Παναθηναϊκό και να κάνω διάρκεια στον πρωταθλητισμό, όλα τα χρόνια να προσπαθεί να κερδίζει τίτλους. Αυτό το θέλω πάρα πολύ”.

Με τον κ. Τερίμ δεν συνεργάστηκες, αλλά τον είχες αντίπαλο. Τι εικόνα έχεις γι’ αυτόν;

“Θεωρώ ότι υπάρχεις ένας αμοιβαίος σεβασμός. Για όσους έχουν παίξει Τουρκία, εσείς δεν ξέρετε ακριβώς, ξέρουν τι ακριβώς θα πει Φατίχ Τερίμ. Είναι ένας θρύλος στην Τουρκία, έχει καταφέρει πολλά πράγματα με την Γαλατάσαραϊ και την εθνική. Επειδή στην Τουρκία παρακολουθούν τα πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο, έχει στην πλειοψηφία απ’ όλους τον σεβασμό. Φανταστείτε πως επειδή πήγε ο Τερίμ, η τηλεόραση στην Τουρκία έδειχνε παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Δεν έχουμε συνεργαστεί, δεν είχαμε ποτέ προσωπική επαφή. Ήθελα να δουλέψω μαζί του όσο ήταν στην Τουρκία, ανυπομονώ να τον γνωρίσω και πιστεύω θα ταιριάξουμε ως χαρακτήρες και πάνω κάτω σε ό,τι έχει ο καθένας στο μυαλό του, περισσότερο ο προπονητής, στο ποδοσφαιρικό κομμάτι”.

Ζήτησες τη γνώμη ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού για τη λειτουργία της ομάδας, όταν προέκυψε το ενδιαφέρον του συλλόγου;

“Τα ήξερα όλα, ο Κουρμπέλης που μεγαλώσαμε μαζί σαν αδέρφια, ήταν αρχηγός, μιλούσαμε πολύ συχνά για το πώς λειτουργεί η ομάδα. Έχω κι άλλα παιδιά, είναι ο Φώτης, ο Ζέκα, που έχουμε στενή σχέση και τώρα με τον Φώτη που στην Εθνική έχουμε έρθει πιο κοντά. Ήξερα ακριβώς πώς λειτουργεί η ομάδα, τι φιλοδοξίες έχει”.

Θα προκριθεί η Εθνική στο Euro;

“Η Εθνική θα πάει στο Euro, το πιστεύουμε πολύ, και θα κάνουμε τα πάντα για να γυρίσει εκεί που αξίζει”.

Είναι ένα όνειρό σου;

“Η Εθνική είναι ύψιστη τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή, είμαστε κοντά να το καταφέρουμε, είναι η στιγμή μας, όμως όλα αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο”.

To άρθρο Μπακασέτας: «Αυτό με προβλημάτιζε για την επιστροφή μου στην Ελλάδα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button