ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ένταση με κατοίκους των Εξαρχείων στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων

Ένταση δημιουργήθηκε αργά το βράδυ κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αθηναίων στο Δημαρχείο. Όταν έφτασε η ώρα για να συζητηθεί εντός της Ημερήσιας Διάταξης η έγκριση του Σώματος για τη μη χορήγηση άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2024 στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δραστηριοποιούνται επί των οδών Θεμιστοκλέους, Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη, λόγω των έργων της γραμμής 4 του μετρό και του Σταθμού στα Εξάρχεια, με απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών, κάτοικοι των Εξαρχείων εισήλθαν στην αίθουσα.

Δόθηκε ο λόγος σε εκπρόσωπό τους, η οποία ανέπτυξε εν συντομία τις διαφωνίες των κατοίκων, τις επιπτώσεις στη γειτονιά, αλλά και τους σοβαρούς κινδύνους που προκύπτουν, ωστόσο όταν η Ελένη Παπαδοπούλου πήρε το λόγο για να αναπτύξει τις θέσεις της παράταξής της, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην αίθουσα από τους κατοίκους, με φωνές και παρεμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία διακόπηκε αρκετές φορές, κάποια στιγμή η ψηφοφορία προχώρησε, όμως η ένταση συνεχιζόταν, σε τέτοιο σημείο που ο Κώστας Παπαδάκης ζήτησε να αναβληθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να επανεξεταστεί, κάτι που δεν δέχθηκε το προεδρείο, αφού η ψηφοφορία είχε ήδη γίνει.

Τελικά, καταλυτική υπήρξε η παρέμβαση του δημάρχου Χάρη Δούκα, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει στους κατοίκους τι ακριβώς συζητήθηκε σήμερα και ποιό είναι το γενικότερο πρόβλημα, τονίζοντας πως συμμερίζεται τις ανησυχίες τους, ακούει τις θέσεις τους, όμως υπάρχουν συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, με κυρώσεις εάν δεν τηρηθούν και πως από τη μεριά της δικής του δημοτικής Αρχής γίνεται προσπάθεια κάθε φορά, ώστε να βρίσκεται η καλύτερη δυνατή λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button