ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Στον Εισαγγελέα ο καπετάνιος και τα τρία μέλη του πληρώματος του Blue Horizon

Στα δικαστήρια Πειραιά έφτασαν λίγο μετά τις 17:30, οι 4 κατηγορούμενοι, από το πλοίο Blue Horizon, για τη δολοφονία του άτυχου Αντώνη Καρυώτη. Σημειώνεται πως τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, τα οποία εμπλέκονται στον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά τη νύχτα της Τρίτης, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού.

Οι συλληφθέντες είναι ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σε δήλωση προέβη ο δικηγόρος του αδερφού του Αντώνη, Απόστολος Λύτρας:

«Ο αδερφός του αείμνηστου Αντώνη που δολοφονήθηκε από υπαλλήλους της ναυτιλιακής εταιρείας που διαχειρίζεται το πλοίο Blue Horizon, οι οποίοι τον χτύπησαν και τον πέταξαν κυριολεκτικά στη θάλασσα ενώ ήταν πάνω στην μπουκαπόρτα του πλοίου που αναχωρούσε από το λιμάνι του Πειραιά προς το Ηράκλειο της Κρήτης μας έδωσε την εντολή να παραστούμε προς υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον όλων των υπευθύνων.

Πρόκειται για ένα αδιανόητο έγκλημα που δεν το χωρά ανθρώπινος νους. Η οικογένεια του αδικοχαμένου Αντώνη παρακαλεί όλους τους δημοσιογράφους αν και αντιλαμβάνεται την υποχρέωσή τους για ενημέρωση του κοινού, να μην επικοινωνούν μαζί τους καθότι δεν είναι σε θέση να κάνουν δηλώσεις δεδομένης της οδύνης τους και της ψυχικής συντριβής στην οποία έχουν περιέλθει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, με νέα της ανακοίνωση για τον θάνατο του 36χρονου άνδρα στον Πειραιά, η ακτοπλοϊκή εταιρεία ATTICA GROUP αναφέρει πως είναι «βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν» και ανακοινώνει ότι διερευνά τους λόγους που δεν τηρήθηκαν «οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων».

H ανακοίνωση της ATTICA GROUP:

«Η οικογένεια της ATTICA GROUP είναι βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν και εκφράζει την οδύνη, τα συλλυπητήρια, καθώς και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και στους φίλους του 36χρονου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

Οι σκηνές που όλοι είδαμε χθες βράδυ είναι αδιανόητες, δεν συνάδουν με τις αξίες του Ομίλου και δεν εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο το ήθος και τον επαγγελματισμό, όχι μόνο των πληρωμάτων μας, αλλά και της ελληνικής ναυτοσύνης στο σύνολό της.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι παράλληλα με την έρευνα των Αρχών, προκειμένου να διακριβωθούν στο ακέραιο οι συνθήκες της τραγωδίας διερευνώνται εσωτερικά οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων μας»

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button