ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Tι πιστεύουν οι Έλληνες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο – Galaksias Portal News

Το Κέντρο για την Κυβερνοασφάλεια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών πραγματοποίησε την Παρασκευή 1 Μαρτίου τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την Κυβερνοασφάλεια, με την υποστήριξή της Vodafone Ελλάδας.

Πρόκειται για μία κλειστή συνάντηση κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της Πανελλαδικής Έρευνας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο που διεξήγαγε η Metron Analysis για λογαριασμό της Vodafone Ελλάδας σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ, γύρω από την χρήση του διαδικτύου στις επιχειρήσεις αλλά και στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να προωθηθεί ο διάλογος γύρω από τις στρατηγικές για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και των απειλών στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων η οποία διεξήχθη από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Metron Analysis, κ. Στράτο Φαναρά, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν CEOs, CTOs και CIOs, μεγάλων εταιρειών, όπως Vodafone, ΟΠΑΠ, Google, EY, Τράπεζα Πειραιώς, από την οποία εξήλθαν σημαντικά συμπεράσματα γύρω από τις αντιλήψεις των ελληνικών επιχειρήσεων για τις απειλές από τη χρήση του Διαδικτύου αλλά και την εμπειρία των χρηστών του διαδικτύου συνολικά, εστιάζοντας στον τρόπο που αξιοποιούμε την τεχνολογία, τους αντιλαμβανόμενους κινδύνους αλλά και τις μορφές προστασίας έναντι αυτών.

Από την συζήτηση θα προκύψει ένα policy paper υπό την εποπτεία του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button