ΕνημέρωσηΟικονομία

Έρευνα της Sotheby’s International Realty – Galaksias Portal News

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, δεδομένων των συνθηκών, στην παγκόσμια αγορά πολυτελών ακινήτων, όπως ανακύπτει από την τέταρτη ετήσια έκθεση Luxury Outlook του οίκου Sotheby’s International Realty.

Η έκδοση της εν λόγω έκθεσης, όπως κάθε χρόνο, αποτυπώνει τις εξελίξεις που αναμένονται να διαμορφώσουν τον κλάδο των ακινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τις 83 αγορές όπου δραστηριοποιείται ο οίκος και για περισσότερα από 1.100 γραφεία ανά τον κόσμο, παρέχοντας σημαντικά δεδομένα σχετικά με τα μοτίβα συμπεριφοράς των Ultra High Net Worth Individuals και των αγορών πολυτελών κατοικιών.

Η φετινή έκθεση εξετάζει τη δυναμική του κλάδου, τις τάσεις και προτιμήσεις των αγοραστών και μεταξύ άλλων αναφέρεται στις θετικές προοπτικές για τον τομέα των πολυτελών ακινήτων στην Ελλάδα για το 2024, αναδεικνύοντας τη χώρα ως έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Ελλάδα: Πόλος έλξης πολυτελών ακινήτων για διεθνείς επενδυτές

Tο 2024, το τοπίο των ακινήτων στην Ελλάδα συνεχίζει να παρουσιάζει θετική εξέλιξη, δημιουργώντας προκλήσεις και ευκαιρίες για επενδυτές και ιδιοκτήτες πολυτελών ακινήτων. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και CEO της Greece Sotheby’s International Realty, κ. Σάββα Σαββαΐδη, «Η ελληνική αγορά πολυτελών ακινήτων βρίσκεται σε φάση μετάλλαξης, προσελκύοντας ένα ευρύ και διεθνές φάσμα αγοραστών».

Συγκεκριμένα, όπως συμπληρώνει, προσελκύει διεθνείς επενδυτές από περιοχές όπως η Κεντρική Ευρώπη, η Αίγυπτος και η Αυστραλία, ανοίγοντας νέες προοπτικές για τον κλάδο στην χώρα.

Σε αντίθεση συγκριτικά με άλλες αγορές του εξωτερικού όπου η προσοχή στρέφεται στην αβεβαιότητα των οικονομιών, ο κ. Σαββαΐδης εστιάζει στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Όπως αναφέρει στην έκθεση «Οι βελτιωμένες συνθήκες πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της ζήτησης και στο κλείσιμο συμφωνιών στον τομέα των πολυτελών ακινήτων.

Η ευκολότερη πρόσβαση σε δάνεια, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει κίνητρο για περισσότερους αγοραστές να επενδύσουν στα πολυτελή ακίνητα της Ελλάδας».

Αναδυόμενες τάσεις και ο ρόλος της βιωσιμότητας

Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκονται τα βιώσιμα σπίτια, οι προηγμένες τεχνολογίες και ειδικότερα η τεχνητή νοημοσύνη. Σύμφωνα με τον κ. Σαββαΐδη, η αναβίωση παραδοσιακών υλικών, όπως το μάρμαρο και η πέτρα, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο.

«Εκτυλίσσεται μία αναγέννηση με διαχρονικά υλικά, όπως το μάρμαρο και η πέτρα να επανεμφανίζονται, ενώ παραμένουν κυρίαρχα τα σύγχρονα σχέδια με λείες γραμμές». Όπως σημειώνει, η μετάβαση σε μικρότερες και πιο εύχρηστες κατοικίες, βοηθά στην ανάπτυξη της αγοράς των κατοικιών πόλης και επιτρέπει στους αγοραστές να εξετάσουν ορισμένες από τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων νησιωτικών περιοχών.

Η προσοχή ωστόσο στις μικρότερες κατοικίες δεν συνεπάγεται και υποχωρήσεις στις παροχές. «Τα διαμερίσματα και τα κτίρια που προσφέρουν υπηρεσίες και ανέσεις ξενοδοχειακού επιπέδου επαναπροσδιορίζουν την έννοια της πολυτελούς διαβίωσης».

To άρθρο Τα πολυτελή ακίνητα της Ελλάδας μαγνητίζουν επενδυτές: Έρευνα της Sotheby’s International Realty δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button