ΕνημέρωσηΟικονομία

«Ώρα μηδέν» για την ανακοίνωση αύξησης του – Σήμερα οι ανακοινώσεις – Galaksias Portal News

Ανακοινώνεται σήμερα (29/3/24) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 ευρώ (εξαιτίας της αναμενόμενης αύξησης του), και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Απριλίου 2024 (σ.σ. θα φανεί στη μισθοδοσία Απριλίου στο τέλος του εν λόγω μήνα).
Η αύξηση στον κατώτατο μισθό αναμένεται να κινηθεί τουλάχιστον στο 5,5% με σενάρια να προβλέπουν ακόμα και πάνω από 6% πχ 6,5% 6% ώστε να είναι μεγαλύτερη από τον πληθωρισμό και εκτιμάται ότι θα φέρει την Ελλάδα ακόμη και τέσσερις θέσεις υψηλότερα στην ευρωπαϊκή κατάταξη.
Δύο είναι τα βασικά σενάρια για την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το βασικό σενάριο, φέρνει μια αύξηση της τάξεως του 6% στα επίπεδα των 830 ευρώ και το δεύτερο σενάριο – που στηρίζεται στο γεγονός ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να κρατάει αυτό τα επιπλέον χρήματα ως «σενάριο – έκπληξη» – στα 840 ευρώ.
Αυτή τη στιγμή είμαστε στα 667 ευρώ καθαρές αποδοχές με τα δεδομένα έως και το τέλος Μαρτίου. Το εύρος των 830 με 840 ευρώ, αντιστοιχούν σε 706 έως 713 ευρώ καθαρές αποδοχές.
Ο κατώτατος μισθός επηρεάζει και 19 επιδόματα που άμεσα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, είτε επιδόματα ανεργίας είτε προγράμματα της ΔΥΠΑ, αλλά και το επίδομα μητρότητας.

To άρθρο Κατώτατος μισθός: «Ώρα μηδέν» για την ανακοίνωση αύξησης του – Σήμερα οι ανακοινώσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button