Επικαιρότητα

Μαίνεται η «κόντρα» αστυνομικών – υγειονομικών για την μεταφορά ψυχικά ασθενών στα νοσοκομεία (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Κρήτη: Μαίνεται η «κόντρα» αστυνομικών – υγειονομικών για την μεταφορά ψυχικά ασθενών στα νοσοκομεία (vid)

Σε πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ υγειονομικών και ένστολων έχει εξελιχθεί η ζήτημα της μεταφοράς ψυχικά ασθενών στα νοσοκομεία, με φόντο την εγκύκλιο του Υφυπουργού Υγείας. Από την μια, η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων, τονίζει πως δεν έχει την αρμοδιότητα ταξί ή ασθενοφόρου, λέγοντας πως είναι αδύνατον να δεσμεύεται για ώρες ένα περιπολικό όχημα, που πολλές φορές λόγω της υποστελέχωσης, καλείται να καλύψει ένα ολόκληρο δήμο

Κόντρα ανάμεσα σε ένστολους και υγειονομικούς έχει ξεσπάσει, με φόντο την εγκύκλιο για τη μεταφορά ψυχικά ασθενών στα νοσοκομεία, καθώς ένα τόσο λεπτό ζήτημα, έχει καταλήξει σε ένα πινγκ-πονγκ ευθυνών μεταξύ των δύο πλευρών, με το κεντρικό κράτος να παρακολουθεί ως θεατής τις εξελίξεις. Μάλιστα μόλις πριν από λίγες ημέρες μια ασθενής που εκτιμήθηκε ότι χρειάζεται μεταφορά, συνοδευόμενος από την αστυνομία, μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ και έπειτα εξαφανίστηκε.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους διευκρινίζουν πως η εγκύκλιος, προβλέπει πως αφού ο ασθενής μεταφερθεί στο νοσοκομείο από την αστυνομία, αποτελεί πλέον ευθύνη των ψυχιάτρων. Το σωματείο αστυνομικών υπαλλήλων, τονίζει πως δεν έχει την αρμοδιότητα ταξί ή ασθενοφόρου, λέγοντας πως είναι αδύνατον να δεσμεύεται για ώρες ένα περιπολικό όχημα, που πολλές φορές λόγω της υποστελέχωσης, καλείται να καλύψει ένα ολόκληρο δήμο.

Από την άλλη, όμηροι της κατάστασης και οι υγειονομικοί, οι οποίοι εξηγούν πως η επίμαχη απόφαση του υφυπουργού, θέτει σε κίνδυνο ασθενείς και εργαζομένους των ψυχιατρικών κλινικών, καθώς και των επειγόντων των νοσοκομείων, καθώς τέτοιου είδους ασθενείς χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Όπως υποστηρίζουν, ο γόρδιος δεσμός θα λυθεί με απαραίτητες δομές αλλά και το ανάλογα εκπαιδευμένο προσωπικό που να μπορεί να διαχειριστεί τέτοια περιστατικά.

Με την υποστελέχωση να πλήττει και τους δύο κλάδους, οι ίδιοι καλούνται να υπερβάλλουν των δυνατοτήτων τους, με φόντο ένα ευαίσθητο θέμα ψυχικής υγείας.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button