ΕνημέρωσηΟικονομία

Σκρέκας για «Καλάθι της Σαρακοστής»: Aποκλίσεις στις τιμές στα σούπερ μάρκετ από αλυσίδα σε αλυσίδα – Ποια είναι η τιμή της λαγάνας

Για διαφοροποιήσεις στις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το «Καλάθι της Σαρακοστής».

Ο Κώστας Σκρέκας έδωσε έμφαση στο ποια είναι η τιμή της λαγάνας φέτος, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να εντοπίζουν το πότε γίνεται αισχροκέρδεια. «Οι αποκλίσεις οφείλονται είτε σε πραγματικά δεδομένα, όπως τα κόστη λειτουργίας των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ή λόγω διαφορετικής εμπορικής πολιτικής κάθε αλυσίδας» τόνισε ο υπουργός αλλά συμπλήρωσε πως «σε γενικές γραμμές φέτος το “καλάθι της Σαρακοστής” είναι μεσοσταθμικά ίδιο η φθηνότερο με πέρσι».

Επιπλέον, όσον αφορά την πλατφόρμα του e-katanalotis, ο κ. Σκρέκας εξήγησε πως στη νέα της εκδοχή οι καταναλωτές μπορούν να δουν και να συγκρίνουν τις τιμές για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν από τα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους, ώστε να φτιάξουν το δικό τους «Καλάθι».

Ο Κώστας Σκρέκας αναφορικά με την φετινή τιμή της λαγάνας εξήγησε πως η μεγάλη λαγάνα των 750 γραμμαρίων κυμαίνεται από 2, 80 έως 3,50 ευρώ και η μικρή από 1,80 έως 2 ευρώ. 

To άρθρο Σκρέκας για «Καλάθι της Σαρακοστής»: Aποκλίσεις στις τιμές στα σούπερ μάρκετ από αλυσίδα σε αλυσίδα – Ποια είναι η τιμή της λαγάνας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button