ΕνημέρωσηΟικονομία

Στο «φουλ» οι μηχανές του ΤΧΣ για την αποεπένδυση από την Τράπεζα Πειραιώς – Κρίσιμες επαφές με επενδυτές στη Ν. Υόρκη

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές για την επόμενη μεγάλη αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από την Τράπεζα Πειραιώς.

Στο επενδυτικό φόρουμ που πραγματοποιείται από τη JP Morgan στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα για την προβολή ελληνικών εισηγμένων επιχειρήσεων και στο οποίο θα συμμετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι παρουσιάσεις της Τράπεζας Πειραιώς θα έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ενόψει της αποεπένδυσης του ΤΧΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει περισσότερα από 15 ραντεβού με επενδυτές κλεισμένα στη Ν. Υόρκη, καθώς ο CEO του ΤΧΣ, Ηλίας Ξηρουχάκης και ο αναπληρωτής CEO Νίκος Βαλαντάσης που συμμετέχουν εκ μέρους του ΤΧΣ στο φόρουμ της JP Morgan, θα συναντήσουν, μεταξύ άλλων, τις BoFa, BlackRock, Barclays και Morgan Stanley.

Με την επιστροφή τους στην Αθήνα θα έχουν αποκομίσει μια πολύ καλή εικόνα για την πορεία της επικείμενης αποεπένδυσης από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία φαίνεται ότι προσελκύει ισχυρό ενδιαφέρον από μεγάλα ονόματα. Ο πήχης των προσδοκιών είναι άλλωστε ψηλά μετά τις τρεις πρόσφατες επιτυχημένες αποεπενδύσεις του ΤΧΣ.

Το ζωηρό ενδιαφέρον έχει ανιχνεύσει και η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς που την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε road show στο Λονδίνο με τους συμβούλους της, UBS και Goldman Sachs.

Στον απόηχο και των παρουσιάσεων στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης και του ΤΧΣ για το ποσοστό μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που θα διαθέσει.

Το ΤΧΣ κατέχει ποσοστό 27%, αλλά απομένει να αποφασιστεί αν θα το διαθέσει εξ ολοκλήρου ή τμηματικά. Πάντως, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg την περασμένη εβδομάδα στο Νταβός, είπε ότι προς διάθεση θα τεθεί μεγάλο ποσοστό μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς.

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στο ελληνικό επενδυτικό φόρουμ της JP Morgan, οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν συνολικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Φωκίων Καραβίας (Eurobank), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα) και Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς) θα παρουσιάσουν σε κορυφαίους διεθνείς επενδυτές και funds με υπό διαχείριση κεφάλαια της τάξεως των 10 τρις. δολ., τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού τομέα μετά την πρόοδο των τελευταίων ετών και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα την περασμένη χρονιά. Στο επενδυτικό event της JP Morgan θα συμμετέχει και η CEO της Attica Bank, Ελένη Βρεττού, με στελέχη της Τράπεζας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στη Νέα Υόρκη και η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον.

Σημειώνεται ότι η JP Morgan είναι η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, με κεφάλαια 4 τρις. δολ., μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο από πλευράς κεφαλαιοποίησης και 24η στη λίστα του Fortune 500 με τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, ενώ ο CEO της, Τζέιμι Ντάιμον, από τις επιδραστικότερες προσωπικότητες στον διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα.

To άρθρο Στο «φουλ» οι μηχανές του ΤΧΣ για την αποεπένδυση από την Τράπεζα Πειραιώς – Κρίσιμες επαφές με επενδυτές στη Ν. Υόρκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button