Υγεία & Διατροφή

Οι ΗΠΑ υπόσχονται άλλα 133 εκατ. δολάρια – Galaksias Portal News

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, ότι οι ΗΠΑ θα διαθέσουν επιπλέον 133 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξουν την προσπάθεια επίλυσης της κρίσης στην Αϊτή, που πλήττεται σκληρά από τη βία πάνοπλων συμμοριών εν μέσω αμφισβήτησης της νομιμοποίησης της κυβέρνησης του de facto πρωθυπουργού, Αριέλ Ανρί.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος εκφράστηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης περιφερειακής συνόδου στην Τζαμάικα για την υπόθεση της Αϊτής, έκρινε πως το γεγονός ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου δείχνει ότι επείγει η ανάπτυξη διεθνούς οπλισμένης δύναμης, στην οποία η Ουάσιγκτον προτίθεται να διαθέσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και ακόμη 33 εκατ. δολάρια για να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το ποσό αυτό, οι ΗΠΑ έχουν πλέον δεσμευτεί να συνεισφέρουν πάνω από 300 εκατ. δολάρια. Μέχρι πρότινος, λιγότερα από 11 εκατ. δολάρια είχαν κατατεθεί σε ειδικό καταπίστευμα του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Αϊτή.

Η αποστολή της διεθνούς οπλισμένης δύναμης, την ηγεσία της οποίας έχει προσφερθεί να αναλάβει η Κένυα, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον Οκτώβριο, αλλά την ανάπτυξή της καθυστερούν διάφορα εμπόδια. Μέχρι και σήμερα, το χρονοδιάγραμμα για αυτή παραμένει ασαφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button