Επικαιρότητα

«Ολόκληρες περιοχές του Βερολίνου έχουν καταληφθεί …από Άραβες» – Galaksias.com

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του γίγαντα λογισμικού SAP, Hasso Plattner (Χάσο Πλάτνερ), δήλωσε σε μια νέα συνέντευξη ότι τμήματα του Βερολίνου έχουν καταληφθεί από Άραβες και ότι προτιμά τώρα να μείνει στο Πότσνταμ, μια μικρότερη γειτονική πόλη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του σε Ελβετική εφημερίδα NZZ , ο 80χρονος μίλησε για τη γενέτειρά του, το Βερολίνο, λέγοντας ότι «ολόκληρες περιοχές φαίνεται να καταλαμβάνονται από Άραβες» και ότι οι Γερμανοί έχουν μια τάση για αυτοκαταστροφή.
«Είμαι Βερολινέζος, αλλά δεν πηγαίνω πια στο Βερολίνο, μένω στο Πότσνταμ μου. Το γεγονός ότι ολόκληρα μέρη της πόλης έχουν προφανώς καταληφθεί από Άραβες και ότι η ηθική τους και η κατανόηση του νόμου εφαρμόζονται εκεί, δεν είναι καλό. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, όλοι λένε ότι κάτι πήγε στραβά», είπε.

Στη συνέντευξή του, είπε ότι η Γερμανία «έχει αναπτύξει την αυτο-αμφιβολία σε σημείο αυτοκαταστροφικής». Υποστήριξε ότι είναι μοναδικό στη Γερμανία και αυτή η στάση αποδυναμώνει τη θέση της τόσο οικονομικά όσο και διεθνώς.

Ο Plattner είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κριτική του αντιπροσωπεύει μια αυξανόμενη δυσφορία στην επιχειρηματική ελίτ της Γερμανίας απέναντι στις πολιτικές της αριστερής-φιλελεύθερης κυβέρνησης. Λέει ότι περνά τον περισσότερο χρόνο του στις Ηνωμένες Πολιτείες και ζει στο Σαν Χοσέ, την πατρίδα της Silicon Valley.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button