ΕνημέρωσηΟικονομία

Τα πιτσιρίκα έστειλαν την Λίβερπουλ στους «8», 3-0 τη Σαουθάμπτον – Galaksias Portal News

Τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ στον τελικό του Γουέμπλεϊ επί της Τσέλσι (1-0), η πρωτοπόρος της Premier League, Λίβερπουλ, συνεχίζει και στο Κύπελλο Αγγλίας μετά τη νίκη με 3-0 επί της Σαουθάμπτον στο «Ανφιλντ».

Τα πιτσιρίκια που στηρίχθηκε ως επί το πλείστον ο Γιούργκεν Κλοπ τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο, καθώς και στα τρία τέρματα των «κόκκινων» υπεύθυνοι ήταν δύο 18χρονοι: ο Ουαλός μέσος, Λούι Κούμας στο 44΄ κι εν συνεχεία ο παίκτης που τον αντικατέστησε, ο Άγγλος επιθετικός Τζέιντεν Ντανς, στο 73΄ και 88΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Τσιμίκας έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο αρχικό σχήμα της Λίβερπουλ οι βασικοί που επιλέχθηκαν ήταν μόνο ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ και ο Κόντι Χάκπο.

Το γκολ του Κόνορ Γκάλαχερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε την Τσέλσι στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας, με τους «μπλε» να επικρατούν δύσκολα με 3-2 της Λιντς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Τρία 24ωρα μετά την ήττα στον τελικό του Λιγκ Καπ από τη Λίβερπουλ η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο όφειλε να βγάλει αντίδραση για να συνεχίσει να διεκδικεί το μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει, πλέον, στην τρέχουσα περίοδο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κατάφερε έστω και δύσκολα απέναντι στα «παγώνια», που προηγήθηκαν, στη συνέχεια βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά έφτασαν στο 2-2 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του 20χρονου Άγγλου επιθετικού, Ματέο Τζόζεφ (είχε δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 8΄). Τζάκσον στο 15΄ και Μούντρικ στο 37΄ είχαν σκοράρει για τους Λονδρέζους.

Ένα λεπτό πριν το 90΄ ο Βραζιλιάνος διεθνής μέσος, Κασεμίρο, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε με το «διπλό» πρόκρισης από το «Σίτι Γκράουντ» απέναντι στη Νότιγχαμ.

Το «εισιτήριο» για τους «8» πήρε και η Γουλβς με το γκολ του 30χρονου μέσου από τη Γκαμπόν, Μάριο Λεμίνα, μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης με την Μπράιτον στο «Μολινό».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας:

Κόβεντρι-Μέιντστοουν Γιουν. 5-0

Λούτον-Μάντσεστερ Σίτι 2-6

Μπόρνμουθ-Λέστερ 0-1 παρ.

Μπλάκμπερν-Νιούκαστλ 3-4 πέν. (1-1 κ.δ. και παρ.)

Τσέλσι-Λιντς 3-2

Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Γ. 0-1

Γουλβς-Μπράιτον 1-0

Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 3-0

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button