Κόσμος

«Στόχος μας η Κεντρική Μακεδονία να γίνει μια Περιφέρεια-πρότυπο» – Ειδήσεις

«Βιώσιμη, καινοτόμα και δίκαιη για όλους τους κατοίκους της». Έτσι οραματίζεται την Κεντρική Μακεδονία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Βασίλης Ρόκος, ο οποίος ζητά την εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πρόσωπό του και τον συνδυασμό ΣΥΝ-εργασία στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Γεννημένος το 1989 στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και με σπουδές πάνω στις πολιτικές επιστήμες και το management, όπου μεταξύ άλλων στη χρονιά που διανύουμε έγινε δεκτός στο MIT, ο Βασίλης Ρόκος ανήκει στη νέα γενιά πολιτικών της Θεσσαλονίκης και όντας επίσης επιτυχημένος επιχειρηματίας, φιλοδοξεί να μετατρέψει την Κεντρική Μακεδονία σε μια Περιφέρεια-πρότυπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος μάλιστα υπογραμμίζει ότι η ομάδα της ΣΥΝ-εργασίας «αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική πρόταση για την πρόοδο και την ουσιαστική ανάπτυξη της Περιφέρειας, καθώς πέρα από το αρτιότερο πρόγραμμα που έχει γραφτεί ποτέ για την ΠΚΜ, είναι κομματικά ανεξάρτητη, ενώ το ιδεολογικό της πρόσημο είναι τεχνοκρατικό με κοινωνικό χαρακτήρα και πατριωτικό έρεισμα. Οι έννοιες «αριστερά» και «δεξιά» δεν χωράνε στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε γενικότερα επίπεδα είναι έννοιες παρωχημένες που παραπέμπουν σε παλαιότερες δεκαετίες», εξηγεί.

Το όραμά του είναι η ανάπτυξη μιας Περιφέρειας που θα προωθεί την κοινωνική συνοχή και την ισότητα, επενδύοντας στην εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, ενώ θα προάγει τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων και θα ενθαρρύνει την αλληλεγγύη και την ανεκτικότητα μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων και πολιτισμών που συνυπάρχουν στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο οικονομικό πεδίο, προτείνει την επένδυση στην τεχνολογία και την καινοτομία, τη δημιουργία ενός φιλόξενου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την παροχή προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης για τους νέους.

Παράλληλα, εστιάζει στο περιβάλλον, δίνοντας έμφαση στην αειφορία και την προστασία της φύσης, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την επένδυση σε έργα πράσινης υποδομής, την προώθηση της ανακύκλωσης και της αειφόρου γεωργίας και την παροχή υποστήριξης στους αγρότες για τη μετάβαση σε βιώσιμες πρακτικές.

Όσον αφορά, τους τομείς τους πολιτισμού και του τουρισμού, φαντάζεται μια Περιφέρεια που θα αναδεικνύει την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της. Θα υποστηρίζει τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις παραδοσιακές κοινότητες, προωθώντας την εκπαίδευση και την ενημέρωση των επισκεπτών για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Θα προωθεί επίσης την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, επιδιώκοντας την ισορροπία μεταξύ τουρισμού και προστασίας του περιβάλλοντος.

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα της ΣΥΝ-εργασίας στο vasilisrokos.gr

Το βιογραφικό του Βασίλη Ρόκου

Ο Βασίλης Ρόκος γεννήθηκε το 1989 στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Το 2006 εισήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, απασχολήθηκε σε διάφορους τομείς, όπως η εστίαση, η δημοσιογραφία και μια εταιρεία δημοσκοπήσεων πόρτα-πόρτα.

Το 2010 συνέχισε τις σπουδές του στο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα του διεθνούς διοικητικού μάνατζμεντ.

Το 2023 έγινε δεκτός στο MIT (Massachusetts institute of technology) στο Management in Negotiation and Influence.

Το 2011, μαζί με τον αδερφό του Γιώργο, ίδρυσε μια start-up εταιρεία. Μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία, η εταιρεία ανέπτυξε ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα και σήμερα αποτελεί έναν από τους κύριους εξαγωγείς των προϊόντων της, με δίκτυο πωλήσεων που αγγίζει τις 55 χώρες παγκοσμίως.

Το 2019, η εταιρεία του αναγνωρίστηκε ως μία από τις 40 πιο ανερχόμενες επιχειρήσεις στον κλάδο των κατασκευών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η αναγνώριση αποδεικνύει την ανοδική πορεία και την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας υπό τη διοίκησή του.

Το 2022, εκλέχτηκε αντιπρόεδρος στο Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου. Το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου είναι το μοναδικό θεσμικώς αναγνωρισμένο επιμελητήριο που διαδραματίζει ρόλο στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας.

Παράλληλα, ο ίδιος έχει αποκτήσει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα των εξαγωγών και των διεθνών συναλλαγών. Η εταιρεία που ίδρυσε κατάφερε να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων και να εδραιωθεί ως μία από τις πρωτοπόρες επιχειρήσεις στον κλάδο της.

Επιπλέον, η αναγνώριση της εταιρείας ως μία από τις 40 πιο ανερχόμενες επιχειρήσεις κατασκευών από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το EU GATEWAY  αποδεικνύει την επιτυχημένη πορεία της και τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και καινοτομίας που διακρίνουν τα προϊόντα της.

Φιλανθρωπική δράση

Ο Βασίλης Ρόκος είναι ένα πρόσωπο που έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα λόγω της φιλανθρωπικής και φιλοζωικής του δράσης. Κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων της πανδημίας του κορονοϊού, πραγματοποίησε μια εξαιρετική πράξη δωρεάς, παρέχοντας σόμπες σε οικογένειες που είχαν ανάγκη και αντιμετώπιζαν προβλήματα θέρμανσης.

Ο ίδιος εντόπισε ανάγκες και σε άλλους τομείς πέρα ​​από τη θέρμανση των σπιτιών. Χρησιμοποιώντας τις επαφές του στο Facebook και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακάλυψε ότι υπήρχαν άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη που χρειάζονταν τρόφιμα, φάρμακα και αγαθά πρώτης ανάγκης. Έτσι, πολλές φορές μοίρασε τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση.

Εκτός από την ανθρωπιστική του δράση, ο Βασίλης Ρόκος έχει επίσης ασχοληθεί με την αναστήλωση ιερών ναών. Με δικά του έξοδα, έχει πραγματοποιήσει ανακαινίσεις και επισκευές σε πολλούς ιερούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα έχει αναλάβει τα έξοδα για την έκδοση βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου συνεισφέροντας έτσι στη διατήρηση του πολιτιστικού και θρησκευτικού παρελθόντος. Επίσης, πραγματοποίησε και την αναστήλωση στο κονάκι του Λαγκαδά όπου βρίσκεται η ιερή εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Επιπλέον, έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για την προστασία των ζώων. Από μικρή ηλικία, φρόντιζε τα αδέσποτα ζώα και προσφερόταν να φιλοξενήσει πολλά από αυτά. Ταυτόχρονα, είναι ενεργός εθελοντής στην «Ιπποστήριξη» θεραπευτικής ιππασίας, μια οργάνωση που παρέχει θεραπευτική ιππασία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μέσω αυτής της δραστηριότητας, βοηθά στην αποκατάσταση και την ανάπτυξη των παιδιών με αναπηρίες.

Συνεχίζοντας τη φιλοζωική του δράση, ο Βασίλης Ρόκκος δείχνει αφοσίωση στην προστασία και ευημερία των ζώων. Μέσω της φιλοζωικής του δράσης, φροντίζει αδέσποτα ζωάκια, παρέχοντας τους καταφύγιο, φροντίδα και αγάπη. Η προσφορά του αυτή βοηθά στην ανακούφιση της δυστυχίας και την προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, προσφέροντας τους μια δεύτερη ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.

Προσφορά στην νέα γενιά

Ο Βασίλης Ρόκος είναι ένας αφοσιωμένος εκπαιδευτικός και επιχειρηματίας που έχει κάνει σημαντική προσφορά στον τομέα της εκπαίδευσης. Με μια μακρά και πολυποίκιλη καριέρα, έχει διδάξει ως λέκτορας φοιτητές χωρίς κέρδος σε διάφορα πανεπιστήμια παγκοσμίως, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή του στην ανάπτυξη των νέων γενεών και τη μεταβίβαση των γνώσεών του.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσφοράς του στην εκπαίδευση είναι η παρουσίαση του έργου του στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μέσω αυτής της συμμετοχής, έδωσε μια σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη των φοιτητών, μοιράζοντας την εμπειρία του και την εμπειρογνωμοσύνη του στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Ο ίδιος μίλησε για το όραμα στην επιχειρηματικότητα και τη σημασία της καινοτομίας στο πανεπιστήμιο Nehru στην Ινδία, συμβάλλοντας στην εμπνευσμένη σκέψη και τη δημιουργικότητα των φοιτητών όπου και έλαβε τιμητική διάκριση από το πανεπιστήμιο. Με τα πραγματικά του παραδείγματα και την έμπνευση που παρέσχε, ενθάρρυνε τους νέους να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να διακριθούν στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

Ο Βασίλης Ρόκος δεν μεταβιβάζει απλώς τις γνώσεις του στους φοιτητές, αλλά τους παρέχει και την απαραίτητη υποστήριξη και καθοδήγηση για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να επιτύχουν στον επαγγελματικό τους βίο. Μέσω της προσφοράς του στην εκπαίδευση, συμβάλλει στην επιτυχία των φοιτητών και στην ανάπτυξη των ταλέντων τους.

Εκτός από τη διδασκαλία, έχει επίσης επιδείξει μια ενεργή συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που προωθούν την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα. Έχει συμβάλλει στην οργάνωση σεμιναρίων, εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και διαγωνισμών που ενθαρρύνουν τους νέους να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και δυνατότητες.

Επιπρόσθετα, έχει αποδείξει ότι η προσφορά του στην εκπαίδευση δεν περιορίζεται μόνο στο πανεπιστήμιο. Έχει επίσης δραστηριοποιηθεί σε προγράμματα κοινωνικής εκπαίδευσης και φιλανθρωπικές δράσεις, προσφέροντας τις γνώσεις του και τον χρόνο του για την εκπαίδευση και την ενίσχυση των λιγότερο ευνοημένων ομάδων. Ο Βασίλης Ρόκος αντιλαμβάνεται την αξία της εκπαίδευσης ως ένα μέσο για την προώθηση της κοινωνικής ανάπτυξης και την επίτευξη  της προόδου του ανθρώπινου δυναμικού.

Μια δυναμική ομάδα προσωπικοτήτων στο πλευρό του

Την προσπάθεια του Βασίλη Ρόκου ενισχύει μια δυναμική ομάδα προσωπικοτήτων που προέρχονται από ξεχωριστούς κλάδους και έχοντας ο καθένας διαφορετικό ιδεολογικό υπόβαθρο, ωστόσο όλοι οι υποψήφιοι ενώνονται με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλευρό του, μεταξύ άλλων, είναι και ο Άκης Ρούσσος, δημοσιογράφος με πολύ μεγάλη εμπειρία, ο οποίος κατέρχεται με τον συνδυασμό ΣΥΝ-εργασία ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Το βιογραφικό του Άκη Ρούσσου

Γεννημένος στην Αθήνα τον Μάιο του 1962. Παιδί εκτός γάμου από την μητέρα του Ελένη και τον πατέρα του Κώστα, είχε την ατυχία, αλλά και την ευτυχία παράλληλα να μεγαλώνει στις φτωχές γειτονιές των Δυτικών συνοικιών της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην Πετρούπολη.

Μετά την μεταπολίτευση, έφυγαν οι γονείς του από την Λούτσα, όπου εκεί συνέλαβε τον πατέρα του, ο αδελφός του Γιώργου Παπαδόπουλου, ο Χαραλάμπης Παπαδόπουλος.

Όταν βγήκε ο πατέρας του από την φυλακή, ως μέλος της ΕΔΑ και στέλεχος του παράνομου μέχρι τότε ΚΚΕ μεταφερθήκαν στην Αγία Παρασκευή.

Από εκεί τελείωσε μια σχολή Γραφικών Τεχνών, στην Αθήνα, και από το 1982 που απολύθηκε από τον στρατό ως προστάτης, μπήκε στην δημοσιογραφία για 40 συναπτά έτη , όπου συνεχίζει έως σήμερα.

Εργάστηκε σε όλα τα μεγάλα κανάλια, όπως Αντ1 με τον φίλο και δάσκαλό του, Μάνο Νταλούκα, όπου εκεί ανέλαβε την οργάνωση της παραγωγής της Μαλβίνας Κάραλη «ΌΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ», στο Star-Tv με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ανέλαβε τις εκπομπές ΖΟΥΓΚΛΑ και ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΠΟ και μετά ακολούθησαν πολλά.

Κατόπιν εργάζεται στον 90,2 Αριστερά στα Fm με δικό του καθημερινό πρωινό δημοσιογραφικό magazino.

Στο New channel με τον Γιάννη Καλαμίτση είχε την οργάνωση παραγωγής σε εβδομαδιαίο magazino.

Στον Skai Tv με τον καλό του φίλο και συνάδελφο Γιάννη Ξυνόπουλο σε εβδομαδιαίο magazino και μετά ακολούθησαν οι δικές του εκπομπές στην τηλεόραση με τίτλο ΑΘΕΑΤΟΝ για πολλά χρόνια.

Στην Αθήνα εξέδιδε την εφημερίδα «ΝΕΑ ΓΗ» με περιεχόμενο από όλες τις φιλοσοφικές ομάδες σκέψης της εποχής το 1996 /97 και μετά τον θάνατο της μητέρας του τον Γενάρη του 1998 μετακόμισε μόνιμα στο Περιστέρι.

Το 2007 έφυγε από την Αθήνα, και εγκαταστάθηκε για τρία χρόνια στην Αριδαία Πέλλας όπου και γνώρισε την γυναίκα του Φρόσω και έχει μαζί του και το παιδί της τον Γιάννη που είναι παιδί της από τον πρώτο της γάμο.

Εκεί στην ΑΡΙΔΑΊΑ εξέδωσε δυο εφημερίδες, ΑΛΜΩΠΙΑ NEWS και το ΣΚΥΔΡΑ NEWS με κίνδυνο της ζωής του και την ζωή της οικογένειάς του για τουλάχιστον 3 με 4 φορές.

Ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον Δήμαρχο της περιοχής Εξαπλατάνου Αριδαίας, γιατί το ρεπορτάζ της εφημερίδας του αποκάλυπτε σκάνδαλο 480.000 ευρώ.

Κατόπιν μετακόμισε στην Κατερίνη, όπου και εργάστηκε στον Skai Πιερίας και σε άλλα ΜΜΕ και τέλος εξέδωσε τις δικές του εφημερίδες Κ. Macedonia News News και Pieria News που τις έχει μέχρι και σήμερα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button