Υγεία & Διατροφή

«Προτιμώ το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες από ένα Grand Slam» – Galaksias Portal News

«Θα προτιμούσα να κερδίσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα χρυσό μετάλλιο εκεί θα είχε μεγαλύτερη αξία από την κατάκτηση ενός Grand Slam» ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σε αποκλειστική συνέντευξη στην «El Uiversal Deportes» ενόψει της συμμετοχής του στο τουρνουά Los Cabos στο Μεξικό.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, η Ελλάδα –όπως αναφέρει η Universal -μπορεί να υπερηφανεύεται για τρία Ολυμπιακά μετάλλια στο τένις, αλλά όχι χρυσό (ένα ασημένιο στο διπλό ανδρών, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στο απλό, όλα το 1896), οπότε ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να δημιουργήσει προηγούμενο σε αυτό το άθλημα, κερδίζοντας το μετάλλιο στο απλό ή στο διπλό, συνοδευόμενος από τον αδελφό του Πέτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χωρίς αμφιβολία, θα ήταν μια χαρούμενη ιστορία για τη χώρα μου. Θα ήταν μια μεγάλη ιστορία για το ίδιο το άθλημα, που θα είχε μεγάλη επίδραση στο τένις στην Ελλάδα, και ελπίζω να πετύχω κάτι σπουδαίο εκεί», εξήγησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο.11 στην παγκόσμια κατάταξη.

Μάλιστα δεν αποκλείει να προσπαθήσει να συνεργαστεί και με τη Μαρία Σάκκαρη: «Θα μπορούσε να είναι μια πιθανότητα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη πριν πάρουμε αυτήν την απόφαση. Ούτε το σώμα μου είναι από ατσάλι, πρέπει να φροντίσω να μην τραυματιστώ και να βάλω τον εαυτό μου στη γραμμή όταν αποφασίζω να παίξω μονό, διπλό και μικτό διπλό. Μπορεί να είναι πάρα πολύ», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής με 10 τίτλους ATP.

Η επιφάνεια στην οποία θα διεξαχθεί το τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα είναι η χωμάτινη, όπου ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει τέσσερα τουρνουά, κάτι που του δίνει αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να έχει εξαιρετική απόδοση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα είναι εύκολη διοργάνωση, γιατί πολλοί παίκτες θα έρθουν πεινασμένοι, αλλά έχω πίστη στον εαυτό μου, γιατί έχω παίξει καλούς αγώνες στο Παρίσι, συγκεκριμένα στο Ρολάν Γκαρός (φιναλίστ το 2021). Αν μπορέσω να κουβαλήσω και να επαναλάβω αυτή την ενέργεια, νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά», συμπλήρωσε ο Τσιτσιπάς.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button