Κόσμος

Ντροπή για την ανθρωπότητα ο πόλεμος στη Γάζα – Galaksias.com

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε σήμερα την ανθρωπιστική καταστροφή που έχει προκαλέσει ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους πέντε μήνες «ντροπή για την ανθρωπότητα» και επανέλαβε την έκκληση του Πεκίνου να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός».

«Το γεγονός ότι σήμερα, τον 21ο αιώνα, δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή είναι τραγωδία (…) είναι ντροπή για τον πολιτισμό», τόνισε ο Ουάνγκ Γι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης του κινεζικού κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Κίνα τάσσεται υπέρ της «πλήρους» ένταξης κράτους της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας διαβεβαίωσε σήμερα πως το Πεκίνο τάσσεται υπέρ της «πλήρους» ένταξης του κράτους της Παλαιστίνης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τασσόμαστε υπέρ» της ιδέας «η Παλαιστίνη να γίνει πλήρες μέλος των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο Ουάνγκ Γι.

Η Κίνα είναι και θα παραμείνει «δύναμη για την ειρήνη» παγκοσμίως

Η Κίνα θα συνεχίσει να είναι χώρα που καταβάλλει προσπάθειες για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας σε διεθνή κλίμακα, διαβεβαίωσε σήμερα ο Ουάνγκ Γι. «Μπροστά στο ασταθές και περίπλοκο διεθνές περιβάλλον, η Κίνα θα είναι αποφασιστικά δύναμη (που δρα) για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πρόοδο στον κόσμο», είπε ο κ. Ουάνγκ στο Πεκίνο. «Εναντιωνόμαστε αποφασιστικά σε κάθε ηγεμονία και εκφοβισμό και θα υπερασπιστούμε σθεναρά την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και τα αναπτυξιακά συμφέροντα» της χώρας, πρόσθεσε ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας.

 

Κίνα και Ρωσία δημιούργησαν «νέο μοντέλο» σχέσεων μεταξύ μεγάλων δυνάμεων

Η Κίνα και η Ρωσία, οι οποίες ενίσχυσαν σημαντικά τους δεσμούς τους τα τελευταία χρόνια, δημιούργησαν «νέο μοντέλο» σχέσεων μεταξύ μεγάλων δυνάμεων, έκρινε σήμερα ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας.

Αυτό το νέο είδος σχέσης «είναι εντελώς διαφορετικό από την παρελθούσα εποχή του ψυχρού πολέμου», καθώς οικοδομείται «στη βάση της αδέσμευτης προσέγγισης, της μη σύγκρουσης» και «δεν βάζει στο στόχαστρο τρίτες χώρες», εξήγησε ο Ουάνγκ Γι.,

 

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα «με οποιοδήποτε πρόσχημα»

Οι ΗΠΑ «κατηγορούν» την Κίνα «με οποιοδήποτε πρόσχημα» τους παρουσιάζεται, δήλωσε ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, καθώς η ένταση ανάμεσα στις δυο ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου παραμένει υψηλή. «Οι μέθοδοι πίεσης στην Κίνα ανανεώνονται ακατάπαυστα και ο κατάλογος των μονομερών (αμερικανικών) κυρώσεων μονίμως μακραίνει», στηλίτευσε ο Ουάνγκ Γι.

 

Η Κίνα θα «υπερασπιστεί τα δικαιώματά της» στη Νότια Σινική Θάλασσα

Το Πεκίνο θα «υπερασπιστεί» τα δικαιώματά του στη Νότια Σινική Θάλασσα, διεμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, έπειτα από σειρά επεισοδίων με τις Φιλιππίνες στην αχανή θαλάσσια περιοχή αυτή, στην οποία προβάλλουν διεκδικήσεις διάφορες ασιατικές χώρες.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σύμφωνα με τον νόμο», είπε ο Ουάνγκ Γι, έπειτα από νέα αψιμαχία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανάμεσα σε σκάφη του κινεζικού πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού σώματος των Φιλιππίνων, η οποία είχε αποτέλεσμα να σημειωθεί σύγκρουση πλοίων τους.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button