Auto Moto

H Αbarth δείχνει το ηλεκτρικό 600e

H Abarth, η σπορ ιταλική μάρκα της Stellantis, προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του 600e. Που θα είναι το πρώτο SUV αλλά και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της.

Η βάση του είναι το Fiat 600e -κατά συνέπεια και το πλαίσιο e-CMP2 της Stellantis- και σε σχέση με αυτό έχει μια πιο δυναμική εμφάνιση. Με ποιο επιθετική σχεδίαση για τους προφυλακτήρες, μεγάλους τροχούς 20 ιντσών και μια πίσω αεροτομή.

Φυσικά και δεν λείπουν τα σήματα της Abarth, ενώ στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι η έκδοση λανσαρίσματος Scorpionissima με το χαρακτηριστικό μωβ χρώμα. Η οποία θα κατασκευαστεί 1.949 φορές, παραπέμποντας στο έτος ίδρυσης της εταιρείας.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Abarth 600e αποδίδει 240 ίππους και κινεί τους εμπρός τροχούς, ενώ η μπαταρία θα είναι αυτή των 54,0 kWh που χρησιμοποιείται τόσο στο αντίστοιχο Fiat όσο και σε άλλα μοντέλα αναλόγου μεγέθους του ομίλου.

Εδώ πάντως λόγω επιδόσεων -για το 0-100 χλμ./ώρα οι εκτιμήσεις αναφέρουν λιγότερα από 6,0 δεύτερα– η αυτονομία αναμένεται να είναι γύρω στα 300 χιλιόμετρα και όχι στα 400 όπως π.χ. στο Fiat 600e.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button