Επικαιρότητα

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – Galaksias.com

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης με ρεύμα

Τελευταία ημέρα σήμερα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα. Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024 και εμφανίζεται ως έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των δικαιούχων.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια είναι τα ίδια με αυτά που ισχύουν για κάθε μορφή ενέργειας. Το Οικογενειακό εισόδημα για τους άγαμους πρέπει να είναι έως 16.000 ευρώ, για τους έγγαμους έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 80.000 ευρώ.

Η αξία της ακίνητης περιουσίας πρέπει να είναι έως 200.000 ευρώ για τους άγαμους, και έως 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Το επίδομα θέρμανσης στον ηλεκτρισμό δεν καταβάλλεται σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά χορηγείται στον δικαιούχο σε έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Την ίδια ώρα, παρατηρείται αποκλιμάκωση των τιμολογίων του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο, με την τιμή εκκίνησης της λιανικής να είναι κοντά στα επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης.

Τα πράσινα τιμολόγια ξεκινάνε από 11,7 λεπτά την κιλοβατώρα για όσους κάνουν μέση κατανάλωση, ενώ τον Ιανουάριο η χαμηλότερη τιμή ήταν 13,6 λεπτά. Τα σταθερά 12μηνα τιμολόγια ξεκινάνε από 12,9 λεπτά με έκπτωση συνέπειας, ενώ το φθηνότερο σταθερό πρόγραμμα χωρίς έκπτωση είναι στα 14,9 λεπτά.

Το υπουργείο Ενέργειας έχει δώσει το πράσινο φως για σταθερά τιμολόγια με διάρκεια μικρότερη του ενός έτους, ωστόσο η ελάχιστη διάρκεια ισχύος, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των έξι μηνών.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button