ΕνημέρωσηΠολιτική

Εκ του ασφαλούς κινήθηκε ο κ. Σπίρτζης για τα Τέμπη – «Ξέρει ότι δεν θα έχει ποινικές συνέπειες» – Galaksias Portal News

Την επιστολή του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητεί την ενεργοποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος παρ. 5 για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης του δυστυχήματος στα Τέμπη κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεδομένου ότι για εκείνον ισχύει η αποσβεστική διαδικασία γιατί η αλλαγή πιάνει από το 2019 και μετά δεν θα οδηγήσει σε  ποινικές συνέπειες για τον ίδιο και το κάνει εκ του ασφαλούς», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Και πρόσθεσε: «Δεν οδηγείται σε ποινική δίωξη ακόμα και αν γίνει η διαδικασία οπότε το κάνει εκ του ασφαλούς».

Το άρθρο αυτό ορίζει πως «αν για οποιονδήποτε λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας.

To άρθρο Μαρινάκης: Εκ του ασφαλούς κινήθηκε ο κ. Σπίρτζης για τα Τέμπη – «Ξέρει ότι δεν θα έχει ποινικές συνέπειες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button