ΕνημέρωσηΠολιτική

Άλλες δύο συλλήψεις για την υπόθεση μαστροπείας με ανήλικες – Galaksias Portal News

Συνολικά έξι είναι πλέον οι συλλήψεις για το κύκλωμα μαστροπείας που εξωθούσε ανήλικα κορίτσια στην πορνεία, αφού οι Αρχές συνέλαβαν άλλα δύο άτομα. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων ένας 55χρονος και ένα 36χρονος, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’εξακολούθηση.

Να υπενθυμίσουμε πως είχαν προηγηθεί τέσσερις συλλήψεις: μίας 25χρονης που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, καθώς και των φερόμενων συνεργών της, δηλαδή του συνομίληκου φίλου της, ενός 54χρονου οδηγού ταξί, αλλά και μιας 21χρονης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η 25χρονη επικεφαλής

Η «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας που «αλίευε» ανήλικα κορίτσια και τα εξέδιδε σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας φέρεται να είναι η 25χρονη Σ.Μ.

Υπήρχαν πληροφορίες ότι ανήλικα κορίτσια εξωθούνταν στην πορνεία, σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας και έτσι έγινε ευρεία αστυνομική επιχείρηση το διήμερο 17 – 18 Μαρτίου 2024 σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, «η 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 στρατολόγησε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη, αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους, διευκολύνοντας στην πραγματοποίηση συναντήσεων με πελάτες, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευσή τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας».

Από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι η 25χρονη συνήθως έπαιρνε από 50 έως 100 ευρώ, ανάλογα με τα χρήματα που εισέπρατταν οι ανήλικες, ενώ πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού. Τα κορίτσια χρέωναν κάθε ραντεβού από 200 έως 400 ευρώ. Υπήρξαν όμως και φορές που η 25χρονη συμφωνούσε με τους πελάτες και αντί για χρήματα έδιναν κοκαΐνη για χρήση που θα έκαναν οι ανήλικες. Σημειώνεται πως αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 25χρονη δεν είχε κατηγορηθεί ποτέ στο παρελθόν για πορνεία.

Ο ρόλος του ταξιτζή

Όσον αφορά στον ρόλο των άλλων συλληφθέντων, ο 25χρονος με το αυτοκίνητό του και ο 54χρονος με το ταξί του μετέφεραν τα κορίτσια στα ξενοδοχεία. Τέλος, η 21χρονη κατηγορείται ότι εξέδιδε μια ανήλικη κρατώντας για λογαριασμό της περίπου 20 ευρώ από κάθε ραντεβού. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι τέσσερις πρώτοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική και μετέπειτα στην ανακριτική αρχή.

Πώς πιάστηκαν στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ.

Το νήμα της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται έπειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου μιας εκ των ανηλίκων. Συγκεκριμένα, η αδερφή νεαρής κοπέλας είχε παρατηρήσει πως το κορίτσι έφευγε από το σπίτι αργά το βράδυ και επέστρεφε τα ξημερώματα. Τότε αποφάσισε να ψάξει το κινητό της στο οποίο εντόπισε μηνύματα τα οποία πιστοποιούσαν τη σχέση της με το κύκλωμα πορνείας.

Η αδερφή της ανήλικης προχώρησε σε καταγγελία στο Τμήμα Ανηλίκων, το οποίο ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση, φτάνοντας στη σύλληψη των μελών του κυκλώματος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button