ΕνημέρωσηΟικονομία

Στα «σκαριά» η είσοδος της Quest στην ηλεκτροκίνηση – Galaksias Portal News

Στα «σκαριά» βρίσκεται η είσοδος του Ομίλου Quest στον τομέα της ηλεκτροκίνησης μέσω της στρατηγικής συνεργασίας του με την Xiaomi, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Ομίλου κ. Θεόδωρου Φέσσα και της Αντιπροέδρου κα Ευτυχίας Κουτσουρέλη στο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

Έως το 2027 ο Όμιλος Quest θα έχει επεκταθεί στην οργανωμένη πώληση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Xiaomi στην ελληνική αγορά εκτιμά ο κ. Φέσσας τονίζοντας ότι είναι κάτι που τους ενδιαφέρει πολύ. Αυτό γίνεται κυρίως λόγω της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου SU7, με τις προπαραγγελίες μόνο από την Κίνα να έχουν ήδη υπερκαλύψει τον προγραμματισμό της φετινής παραγωγής.

Η δραστηριοποίηση του Ομίλου Quest στην ηλεκτροκίνηση εντάσσεται «με μία διασταλτική ερμηνεία» στην ευρύτερη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ Info Quest και Xiaomi και αφορά την αντιπροσώπευση και διανομή των προϊόντων της κινέζικης εταιρείας, με βάση τα λεγόμενα του κ. Φέσσα. 

Σύμφωνα με την κα Ευτυχία Κουτσουρέλη: «Η Xiaomi πρωτοήρθε στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και της Info Quest. Δεν υπάρχει καλύτερο στρατηγικό partnership».

Ο Όμιλος Quest θα αναλάβει τις υπηρεσίες και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος που θα απαιτηθεί για τη διάθεση και την υποστήριξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Xiaomi, μεταξύ άλλων δίκτυα ταχυφορτιστών, service και γενικά υπηρεσίες after sales, όπως ανέφερε η Αντιπρόεδρος.

«Ο Όμιλος στοχεύει στην καινοτομία. Για εμάς δεν είναι ότι απλά μπαίνουμε στην ηλεκτροκίνηση αλλά ότι μπαίνουμε σε κάτι καινοτομικό. Αυτό έχει σημασία! Όπως εξάλλου συμβαίνει και με άλλα προϊόντα της Xiaomi. Είναι Νο1 μπράντα σε πωλήσεις ηλεκτρικών πατινιών. Το ίδιο και με τις ρομποτικές σκούπες. Άρα μιλάμε για μία άλλη οπτική γωνία, όπου διακρίνονται καινοτομίες και ανοίγουν νέες προοπτικές», σχολίασε η ίδια.

 

To άρθρο Στα «σκαριά» η είσοδος της Quest στην ηλεκτροκίνηση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button